Publicitat
Cultura i Espectacles

Gala de dansa amb les grans estrelles de l’American Ballet

La 36ª temporada BBVA de Dansa del Centre Cultural Terrassa presenta aquest cap de setmana, avui dissabte i demà diumenge, un espectacle protagonitzat per grans estrelles de l’American Ballet Theatre (ABT), entre les quals destaquen Isabella Boylston i James Whiteside. La companyia, una de les més reconegudes del món, ballarà un repertori de les peces clàssiques més estimades pel gran públic.

La cita ha despertat una gran expectació i ja fa molts dies que les localitats estan pràcticament esgotades. I és que veure ballar a artistes de l’ABT a la ciutat és una oportunitat que els amants de la dansa difícilment poden deixar escapar perquè es dóna poques vegades.

La temporada de dansa del Cultural ja fa temps que aposta per pujar el llistó i presentar gales de ballarins considerats excel·lents. L’espectacle reunirà a deu estrelles, les quals interpretaran en solitari, passos a dos i a tres del repertori més aclamat. Això és sinònim de les petites perles que amagen obres com "El corsari", "Cigne blanc. "On the water"" i "Don Quixot", tot del gran mestre Marius Petipa.

A més hi haurà coreografies menys conegudes però que és permetran ampliar el coneixement. i veure el talent creatiu també d’alguns dels ballarins com Cassandra Trenary que interpretarà la seva peça "Know" amb Calvin Royal III i música de Kennet Edwards. El programa també inclou les obres "A time there was", de Gemma Bond i "Spring waters", d’Asaf Messeret.

Prestigi internacional
L’ABT va ser fundada el 1939 a Nova York i la seva història no ha fet més que guanyar prestigi pel seu planter de ballarins que n’han format part. La llista de noms és innombrable però podem destacar ballarins principals com Mikhail Baryshnikov, Nina Ananiashvili, Maxim Beloserkovsky, José Manuel Carreño, Ángel Corella, Herman Cornejo, Irina Dvorovenko, Alessandra Ferri, Marcelo Gomes, Paloma Herrera i Julie Kent, entre d’altres. De vocació itinerant, l’ABT ha recorregut més de 140 ciutats i no té sala pròpia, tot i que el Metropolitan Opera House és l’escenari de totes les seves estrenes. Caroline Kennedy, Carolina Herrera i La Prairie són alguns dels seus mecenes.

Del conjunt d’estrelles que veurem avui i demà sobresurten Isabella Boylston i James Whiteside, que són ballarins principals a l’ABT. Nascuda Sun Valley (EUA, 1986), Boylston va començar a ballar quan només tenia 3 anys. Als 15 ja va guanyar la medalla d’or als premis internacionals de ballet Youth American Grand Prix. Va entrar a l’ABT l’any 2005 i el 2007 ja formava part del cos de ball. El 2011 va ascendir a solista fins a esdevenir ballarina principal el 2014.

Per la seva banda, James Whiteside va néixer a Fairfield (EUA, 1986) i es va iniciar al món del ballet a 9 anys en escoles de gran prestigi. L’any 2002 va entrar a la segona companyia del Boston Ballet i al cap d’un any, es va incoporar al cos de ball de la companyia principal. El 2008 va ascendir a primer solista i un any més tard a ballarí principal. El 2012 es va incorporar a l’ABT com a solista i va ser nomenat ballarí principal el 2013. Ambdós han interpretat els principals rols en dansa clàssica, pel que es preveu que la seva actuació d’avui i demà sigui un gran gaudi.

La cita

Espectacle: Gala d’estrelles de l’American Ballet Theatre

Ballarins principals: Isabella Boylston i James Whiteside

Coreografies de Marius Petipa, Cassanda Trenary, Asaf Messerer i Gemma Bond

Dia, hora i lloc: Dissabte, 20 h, i diumenge, 18 h, al Cultural Terrassa

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top