Publicitat
Cultura i Espectacles

La Simfònica del Vallès obre una nova temporada a Terrassa

Les músiques de pel·lícules tan conegudes com ara “Tiburón”, “La lista de Schindler”, “Harry Potter” o “Star Wars” sonaran aquesta nit al Centre Cultural Terrassa. Totes són de John Williams, el gran compositor de bandes sonores per a pel·lícules, sobretot simfòniques, i la persona viva que ha rebut més nominacions a l’Oscar, 51, que ha guanyat en cinc ocasions. A una selecció de la seva popular obra dedica l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) el primer dels quatre concerts de la seva temporada 2019-2020 “Simfònics a Terrassa”.

En aquest “Tribut a John Williams”, la música estarà acompanyada per la veu de l’actor de doblatge Salvador Vidal; o millor dit, les veus, ja que farà breus intervencions com si fos un dels personatges de les pel·lícules de les quals l’OSV toca la música, segons un guió escrit per Jordi Cos. Cal esmentar que el concert serà dirigit per Rubén Gimeno, antic titular de l’orquestra.

El dia 26, valsos i danses
La segona data de la temporada serà el 26 de desembre, amb el “Festival de valsos i danses” que ha esdevingut ben bé, a Terrassa, una tradició del dia de Sant Esteve. Aquest any serà Andrés Saladaoqui dirigeixi a l’OSV en un programa d’obres evidentment, de Strauss, però que també inclou un vals de Juventino Rosas, l'”Intermedio” de la sarsuela “Bohemios” d’Andreu Vives, i la singular “The Typewriter”, que Leroy Anderson va compondre l’any 1950, i que per la seva interpretació necessita, per fer-la servir com a instrument de percussió, una màquina d’escriure. Andrés Salado forma part del jurat del programa de TVE “Prodigios”, un “reality show” de música clàssica.

El 17 gener, amb direcció de Xavier Puig, l’OSV oferirà “Els 7 pecats capitals amb Ramon Gener”. Aquest músic i divulgador musical (fou el presentador del programa de TV3 “Òpera en texans”) ha seleccionat peces que per ell defineixen la ira, l’enveja, la luxúria, l’orgull, la gola, la mandra i l’avarícia. Són obres de Mozart, Wagner, Xostakóvitx, Elgar, Txaikovski, Debussy i el “If I were a richman” de “El violinista en el tejado” de S. Harnick i J. Bock, que el mateix Ramon Gener canta i presenta en directe.

Finalment, el 17 d’abril, l’OSV farà un programa típic de Setmana Santa, amb l'”Stabat mater” de Verdi i un fragment de l’obra homònima de Rossini. Hi participarà la Coral Nova Ègara. Cal afegir que tot i que no forma part de la temporada, l’OSV tornarà al Centre Cultural els dies 22 i 23 de maig, per participar a “La Novena de Beethoven” de Crea Dance Company.

Les dades

Concert: “Tribut a John Williams”

Intèrpret: Orquestra Simfònica del Vallès

Data: Avui, a les nou de la nit

Lloc: Centre Cultural Terrassa

Preu: 18-25 euros

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top