Publicitat
Cultura i Espectacles

El Social ho té tot a punt per a la visita de “Els Pastorets” de Folch i Torres

Lluquet i Rovelló tornen a enfrontar-se a Satanàs i Llucifer per tal de salvar el nen Jesús, i que la pau i l’amor regnin a la Terra, des de dijous vinent, a Terrassa. Exactament, a l’escenari del Teatre Principal on el grup de teatre del Social farà un any més, i amb aquest són 99, les seves representacions de la versió més populars de "Els Pastorets", la del gran Josep Maria Folch i Torres.

El muntatge no presenta novetats, tret fel fet que, per motius de calendari, es faran sis representacions, una més que els darrers anys. I la del dia 6 de gener, com sempre, comptarà amb la visita dels Reis Mags d’Orient, abans d’emprendre el retorn cap el seu llunyà país.

Les funcions tenen una duració de dues hores i quarts, amb un descans de quinze minuts. Des de fa anys el Social no representa el text íntegre de Folch i Torres, que obligava a començar les representacions a primera hora de la tarda per acabar al vespre, sinó una mica retallat. "Senzillament, en algunes escenes suprimim versos i fragments que no són essencials ni per l’argument ni pel missatge de l’obra", afirma el director, Joan Salvador.

Una obra també per llegir
I més ara que comptem amb una edició revisada i acurada del text original dels Pastorets de Folch i Torres. L’ editorial La Galera la va publicar l’any 2016, coincidint amb el centenari de l’estrena de l’obra. Un volum de 216 pàgines, perfecte per ser llegit l’endemà d’haver assistit a la representació, per reviure les escenes, valorar-ne el muntatge i conèixer els fragments exclosos per la versió del Social. I també per interessar-se per Folch i Torres, gran escriptor de literatura popular, oblidat pioner en llengua catalana de gèneres com la novel·la policíaca ("En Bolavà detectiu") o el western ("Per les terres roges").

Una vegada finalitzat aquest cicle nadalenc, el Social Teatre posarà fil a l’agulla a celebració, l’any vinent del centenari de les representacions del text de Folch i Torres a l’entitat. La tradició de fer "Pastorets" al Social és, però, més antiga, i comença, amb altres textos, com a mínim a finals del segle XIX.

Les dades

Obra: "Els Pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús"

Autor: Josep Maria Folch i Torres

Companyia: El Social Teatre

Dates: Dies 26, 28 i 29 de desembre, i 1, 4 i 6 de gener

Lloc: Teatre Principal

Preu: 13 euros (menors de 12 anys, 9 euros; descomptes per a socis)

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top