Publicitat
Cultura i Espectacles

El Ballet de Barcelona s’estrena al Cultural

El Ballet de Barcelona s’estrena com a una de les companyies de referència del Centre Cultural Terrassa amb una producció que és ja tot un clàssic de la programació: “El Trencanous.” Aquesta cita anual ja té a un públic fidel, que fa pocs dies va exhaurir totes les localitats de les dues funcions programades, avui dissabte i demà diumenge.

Aquesta primera actuació d’un ballet creat molt recentment, amb una part d’integrants provinents del Ballet de Catalunya (l’antiga companyia resident d’aquest espai), té a més totes les característiques d’un espectacle ambiciós. La companyia presenta aquesta producció amb una sèrie de convidats d’excepció: el Jove Ballet de Catalunya, l’Esbart Dansaire de Rubí i la Colla Castellers de Sarrià. La nova companyia està dirigida per Carlos Renedo (de Barcelona) i Chase Johnsey (de Florida).

A més d’aquestes funcions, “El Trencanous” ha format part, per segon any cosecutiu, del programa educatiu adreçat a les escoles “Exploradors de la dansa.” En aquesta activitat pedagògica “es posa en contacte els alumnes amb tots els aspectes que intervenen en una producció de dansa, des dels assajos fins a l’espectacle final”, expliquen els organitzadors. Tot això de la mà de l’equip artístic i tècnic del Ballet de Barcelona, que enguany ha estat l’encarregat de mostrar el treball que hi ha davant i darrere de l’escenari d’aquesta producció.

La sinopsi d’aquesta història és ben coneguda: “La nit de Reis, quan el rellotge marca les dotze, l’oncle Deulofeu arriba a casa la Clara i el seu germà Eloi per entregar uns regals, alguns d’ells una mica peculiars.

Deulofeu entrega a la Clara un present únic i una mica estrany, un Trencanous que a la nena li fascina. Un cop acabada la festa, la Clara s’adorm al saló i el Trencanous cobra vida. La Clara, valenta i atrevida, emprèn un viatge amb el Trencanous travessant una tempesta d’hivern, lluiten entre soldats de joguina i ratolins entremaliats i coneixen un meravellós univers ple de màgia i fantasia.”

Conte nadalenc
Aquest ballet universal musicat per Txaikovski, i basat en un conte clàssic de Hoffmann (posteriorment adaptat per Dumas), té com a protagonistes a ballarins arribats de diverses parts del món, des d’Itàlia i Japó a l’Argentina, passant per Múrcia i Catalunya. Alguns d’aquests artistes són Victoria Aletta, Anibal Caballero, Clara del Cerro, Estela Coll, Iuri Galitó, Anna Ishii, Mikiya Kakehashy, Reo Morikawa, Stanislava Pinceková, Giuliana Restivo, Carlos Renedo i Lisa-Marie Vervoort. A ells es sumen aprenents i estudiants del “Programa Trainee” del Ballet de Barcelona, a més del Jove Ballet de Catalunya, Esbart Dansaire de Rubí i Colla Castellers de Sarrià.

El Ballet de Barcelona va estrenar el juny de 2019 en Onyric Teatre Condal de Barcelona, superant els 1.300 espectadors, amb un programa variat de peces clàssiques i una estrena mundial d’estil neoclàssic. Els ballarins del Ballet de Barcelona tenen catorze nacionalitats.

Les dades

Espectacle “El Trencanous”

Lloc Centre Cultural Terrassa

Hora Dissabte i diumenge, a les 18

Preu 12 i 18 € (exhaurit)

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top