Publicitat
Cultura i Espectacles

Adrià Guxens, de l’ESCAC, premiat al “Looking China”

Adrià Guxens, un dels quatre graduats d’ESCAC que va participar en la passada edició del "Looking for China Youth Film Project" , ha guanyat el segon premi dels Golden Lenses Awards pel seu curt "I don’t think it is going to rain". Com a part del premi el graduat tornarà a l’abril 2020 a la Xina per a participar en el programa "Looking China 2020" i rodar un documental a Chongqing.

"Van ser suficients un parell de dies perquè els protagonistes del meu curt, Ling Xiaobai i la seva àvia Xiuzhen, es convertissin en la meva família d’acolliment, perquè no sols van compartir amb mi la seva casa, menjar i coneixements, sinó que em van lliurar una gran història sobre el xoc generacional entre la vella i la nova Xina", explica el director.

Els curts realitzats pels altres tres graduats, "I’m too busy" de Carmen Aumedes, "Pull it, Sharpen it" de Marta Schmidt i el film de Jaime Puertas, estan actualment en fase de selecció en diferents festivals.

La vuitena edició del programa d’intercanvi ha acollit a més de quatre-cents estudiants de cinema de tot el món, que han viatjat a la Xina per a experimentar la vida local, la cultura i realitzar diversos curtmetratges sobre el tema d’enguany; "Moments, Seasons, Times."

"Quan els teus principals referents fílmics són els asiàtics i quan ets tan friki que fins i tot has rodat més projectes en xinès que en català (a Catalunya!), que et diguin que t’aniràs a rodar un documental a la terra de Jia Zhang-ke i Wong Kar-wai és alguna cosa semblant a un somni", admet el jove cineasta. Amb "Looking China" va poder comprovar, "tot just arribat a Shanghái, com d’equivocat estava quant a la cultura xinesa, perquè malgrat creure conèixer molts dels seus atributs, el xoc cultural va ser tan gran que cada dia era sorprenent i imprevisible", confessa el mateix Adrià Guxens.

Quatre graduats
Adrià Guxens, Carmen Aumedes, Marta Schmidt i Jaime Puertas han estat els quatre graduats d’ESCAC que van viatjar a la Xina en l’edició de 2019. En l’anterior van ser Judith Carceller, Daniel Olmos, Bernat de Ferrer i Angels Melange.

"Looking China" és el nom amb el qual es denomina un programa d’intercanvi cultural per a estudiants de cinema organitzat per la Academy for International Communication of Chinese Culture de la Pequín Normal University, que culmina amb els Golden Lenses Awards.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top