Publicitat
Cultura i Espectacles

Adrià Guxens, de l’ESCAC, premiat al “Looking China”

Adrià Guxens, un dels quatre graduats d’ESCAC que va participar en la passada edició del "Looking for China Youth Film Project" , ha guanyat el segon premi dels Golden Lenses Awards pel seu curt "I don’t think it is going to rain". Com a part del premi el graduat tornarà a l’abril 2020 a la Xina per a participar en el programa "Looking China 2020" i rodar un documental a Chongqing.

"Van ser suficients un parell de dies perquè els protagonistes del meu curt, Ling Xiaobai i la seva àvia Xiuzhen, es convertissin en la meva família d’acolliment, perquè no sols van compartir amb mi la seva casa, menjar i coneixements, sinó que em van lliurar una gran història sobre el xoc generacional entre la vella i la nova Xina", explica el director.

Els curts realitzats pels altres tres graduats, "I’m too busy" de Carmen Aumedes, "Pull it, Sharpen it" de Marta Schmidt i el film de Jaime Puertas, estan actualment en fase de selecció en diferents festivals.

La vuitena edició del programa d’intercanvi ha acollit a més de quatre-cents estudiants de cinema de tot el món, que han viatjat a la Xina per a experimentar la vida local, la cultura i realitzar diversos curtmetratges sobre el tema d’enguany; "Moments, Seasons, Times."

"Quan els teus principals referents fílmics són els asiàtics i quan ets tan friki que fins i tot has rodat més projectes en xinès que en català (a Catalunya!), que et diguin que t’aniràs a rodar un documental a la terra de Jia Zhang-ke i Wong Kar-wai és alguna cosa semblant a un somni", admet el jove cineasta. Amb "Looking China" va poder comprovar, "tot just arribat a Shanghái, com d’equivocat estava quant a la cultura xinesa, perquè malgrat creure conèixer molts dels seus atributs, el xoc cultural va ser tan gran que cada dia era sorprenent i imprevisible", confessa el mateix Adrià Guxens.

Quatre graduats
Adrià Guxens, Carmen Aumedes, Marta Schmidt i Jaime Puertas han estat els quatre graduats d’ESCAC que van viatjar a la Xina en l’edició de 2019. En l’anterior van ser Judith Carceller, Daniel Olmos, Bernat de Ferrer i Angels Melange.

"Looking China" és el nom amb el qual es denomina un programa d’intercanvi cultural per a estudiants de cinema organitzat per la Academy for International Communication of Chinese Culture de la Pequín Normal University, que culmina amb els Golden Lenses Awards.

Publicitat
To Top