Publicitat
Cultura i Espectacles

Símbols de la relació entre home i natura

Escultor, gravador i pintor, Manel Marzo-Mart (Manresa, 1944), fa cinc dècades que treballa el seu estil d’art conceptual i abstracte amb reminiscències primitives. Una selecció de la seva obra es pot veure des d’avui, i fins a l’1 de març, a l’Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa. "Equilibri i tensió" és el títol de l’exposició, organitzada per la sala Espai G d’Art de Susanna Gibert (on Marzo-Mart fa vint anys que presenta regularment el seu treball) que s’inaugura aquesta tarda, a les set, amb un acte amb la presència de l’artista.

Tot i que a vegades ha estat comparat amb Chillida, Marzo-Mart se sent més a prop dels plantejaments de Picasso. Les paraules del títol de l’exposició fan referència a la manera com, a través d’un llenguatge simbòlic, "la seva obra polaritza i expressa la relació entre l’home i la natura, el macrocosmos i el microcosmos. Controlant el volum i l’espai, les seves escultures guarden la mateixa força evocativa tant a petita escala com amb les monumentals", assenyala la galerista. Això, expressat amb un vocabulari que tendeix a la simplicitat, a dir només allò que és essencial, a concentrar en un mínim d’espai els elements bàsics de la seva expressió artística.

Instal·lat a Sant Feliu de Guíxols, on té el taller, Marzo-Mart va exposar per primera vegada a 28 anys, el 1972. Després va viure uns quants anys a París i Basilea (Suïssa), i poc abans de la dècada de 1990 va tornar a Catalunya. Hi ha obra seva en col·leccions públiques i privades de diversos països d’Europa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top