Publicitat
Cultura i Espectacles

“Living the Requiem”, un cant a la vida

El dissabte 29 de febrer a les 20 hores al Centre Cultural de Terrassa tindrà lloc "Living the Requiem", una representació de caràcter benèfic patrocinada per l’associació Causa Nostrae Laetitae, a benefici de Mans Unides. Ahir es va presentar aquest espectacle que compta amb la participació d’un centenar de persones, de la mà del seu impulsor, Daniel Mendicoa.

El Rèquiem és habitualment una missa fúnebre, però en aquest cas, es converteix en tot un "cant per la vida." És un projecte que s’està coent des de fa un any i mig, "una obra preciosa de la qual em vaig enamorar", i que Mendioca va començar a treballar amb el Cor de Puericantores de Granollers.

"Living the Requiem" és una "obra preciosa de Dan Forrest", encara desconeguda per nosaltres, que inicialment havia de ser representada en petit formar. Però gràcies a un conveni amb Granollers Escena es va tenir l’oportunitat de representar-la al Teatre Auditori de Granollers, per la qual cosa "el projecte havia de créixer, no només en volum de veus sinó en concepte artístic." D’aquesta manera va entrar en acció ToGetArt Creations, associació cultural especialitzada en arts escèniques performatives, on "el missatge és el més important."

D’aquesta manera, la primera hora de la representació es basa en un guió de teatre original, amb la participació de cinc actors, on s’explica el que es veurà a la segona part.

En total apareixen en aquesta obra coral 70 cantaires de cinc formacions corals diferents, sis actors, un pianista-organista (Ignasi Prunés), dos ballarins… La dansa és una nova incorporació després de l’estrena d’aquesta posada en escena a Granollers i Esparreguera. El gran atractiu és que la coreografia és obra de Maria Rovira, una artista de brillant trajectòria internacional molt vinculada al Centre Cultural.

Setanta cantaires
Els cors que participen són el Cor Fantasma (un cor no estable de trenta persones, excantaires d’altres formacions que han tornat a assajar per aquesta obra), el Cor Jove de Granollers, el Cor Rogent, un cor de noies de l’Escola de Música de Santa Coloma de Gramenent i el ToGet Art Vocal Ensemble de Barcelona.

Ha estat difícil combinar tota aquesta part artística, Mendicoa calcula que ha fet uns 250 assajos en un any. Tot plegat dona com a resultat un espectacle que dura unes dues hores.

El preu de les entrades és de 20 euros, i la recaptació anirà destinada al finançament d’un projecte d’acompanyament educatiu i professional a emprenedors i pagesos de Camagüey (Cuba).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top