Publicitat
Cultura i Espectacles

El CEM concursarà al Festival de Neerpelt

A la població belga de Neerpelt va començar a organitzar-se fa 67 anys un concurs de cant local que ràpidament va créixer per convertir-se en un esdeveniment internacional i de referència en el món dels cors i orquestres infantils i juvenils. Ara és el Festival Europeu per a la Joventut de Neerpelt, i en l’ edició d’aquest any, entre l’1 i el 3 de maig, hi concursarà, per primera vegada, el cor jove de l’Escola de Música-Grau Professional del CEM de Terrassa. És una formació de 39 membres, dirigits pel professor Ricard Rovirosa.

Set mesos preparant-se
El CEM ja havia estat present al Festival de Neerpelt, els anys 1992 i 2010 (amb direccions de Ramon Rius i Teresa Marçal), però mai en la categoria del concurs. "Són molts els grups que concorren en aquest Festival, però molt pocs els escollits per a fer-ho en la categoria de concurs, la qual cosa posa de manifest el nivell assolit en aquests darrers anys pel nostre grup musical", explica Montserrat Espallargas, portaveu del centre. "Per a participar en aquesta, un jurat escull entre les gravacions enviades per les diferents formacions musicals, els cors més competents musicalment. En aquesta ocasió, ha estat el cor del CEM, un dels escollits, i, des del mes d’octubre, data en què vam tenir notícia de l’acceptació en aquesta categoria, el nostre grup de joves està preparant la seva intervenció."

El programa està constituït per diverses peces dels compositors Thallis, Bach, William Byrd, Raimon i una peça obligatòria d’un compositor en residència del festival. Amb ell, competiran amb més de 3.500 músics joves de tot Europa i la resta del món, davant d’un jurat també internacional.

Cada jornada inclou moltes actuacions, i acaba amb les proclamacions i els concerts dels guanyadors.

El festival no és, però, només una competició musical. Els organitzadors busquen aconseguir l’equilibri entre els esforços musicals i la confraternització entre els participants. Així doncs, durant els tres dies s’intenta "no solament estimular als joves per a la pràctica musical sinó també desenvolupar entre ells relacions i contactes culturals. Els participants arriben com estranys però tornen com amics".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top