Publicitat
Cultura i Espectacles

Deu curts de l’Escac seleccionats pels premis Goya i Gaudí

Un total de deu curtmetratges rodats per graduats de l’ESCAC han estat seleccionats per als premis Gaudí de cinema català i Goya de cinema espanyol.

Els candidats al Gaudí són "Feroz" de Nina Amat, "Marleni, no Marlén" de Carmen Aumedes, "Ni oblit ni perdó" de Jordi Boquet Claramunt i el documental "I don’t think it is going to rain" d’Adrià Guxens. El públic els podrà veure tots quatre a la plataforma Filmin -co-fundada per un altre graduat de l’ESCAC, Jaume Ripoll- a partir de l’1 de desembre.

"Feroz" és una comèdia protagonitzada per Núria Prims i Pep Munné i és el segon curt dirigit per Nina Amat Viladomiu. "Marleni, no Marlén", que tracta d’una jove hondurenya que viu a Barcelona i es fa passar per qui no és, també en clau de comèdia, està protagonitzat per Kathia Henros. "Ni oblit ni perdó", amb Raquel Ferri, Isabel Rocatti i Amparo Moreno en el repartiment, és un drama sobre una noia que torna al seu poble i ha guanyat premis en els festivals D’A (Barcelona), Alfàs del Pi i Alcalá de Henares. Finalment, "I don’t think it is going to rain" s’ha rodat a Shanghai (en xinès) dins d’un programa d’intercanvi cultural i ha estat premiat en el festival de Màlaga.

Pel que fa als sis títols seleccionats pels Goya, són "El gran Corelli", el debut en la direcció del tècnic d’efectes especials Abel Carbajal, que tracta d’un mag i va tenir molt bona acollida a Sitges, en la categoria d’animació; "Beef" d’Ingride Santos Piñol, un drama amb Ruth Gabriel de protagonista; "Un coche cualquiera" de David Pérez Sañudo, un thriller premiat a Talavera de la Reina, amb Álvaro Cervantes com a intèrpret principal; "Maria" de Paco Ruiz, un drama amb Luisa Gavasa; i "Els que callen" d’Albert Folk, guardonat al festival de L’Alfàs del Pi, amb Clara Segura en el repartiment, tots quatre en l’apartat de ficció, així com "Furtivo" de Pol González Novell en la categoria de documental.

D’altra banda, el curtmetratge "Flora" de l’ex-alumna Anice Mateu ha guanyat recentment el premi al millor curt en el festival de Huelva. Mateu és una directora argentina que ha cursat un màster a l’ESCAC i precisament el curt premiat és el treball de final de curs.

L’ESCAC també està d’actualitat aquests dies perquè el seu ex-alumne Víctor Santacana és un dels responsables dels decorats de la famosa sèrie televisiva "The crown", una producció de Netflix que ha rodat alguns capítols a l’estat espanyol .

Intercanvi de parelles
I, a més, nombrosos graduats de l’escola participen en el rodatge de la comèdia "Donde caben dos", començant pel seu director, Paco Caballero -conegut per sèries de televisió com "Cites" i "Benvinguts a la família"-, seguint pels guionistes Eric Navarro, Daniel González i Edu Sola i acabant pels tècnics Laura Pedro -guanyadora del Gaudí i el Goya pels efectes especials de "Superlópez"-, David Valldepérez i Liana Artigal. Es tracta d’una comèdia coral sobre el tema de l’intercanvi de parelles que s’està rodant al Parc Audiovisual, amb Ernesto Alterio, Raúl Arévalo, Verónica Echegui, Miki Esparbé i María León en el repartiment.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top