Publicitat
Cultura i Espectacles

Les entitats veuen impossible que aquest any hi hagi Quinto

“El Quinto és una gentada. Per fer-lo, s’hauria de limitar molt l’aforament, i desinfectar les guixes cada vegada que una persona s’aixeca de la taula. Sembla bastant impossible que autoritzin la seva realització, i tampoc ens arriscaríem. Ja hem decidit que no el farem, i no per falta de ganes”, assenyala Joan López, president de l’Sferic. Una opinió compartida per totes les entitats consultades. A cap d’elles ha arribat la notícia d’alguna que si més no es plantegi la possibilitat d’organitzar sessions adaptades a les mesures de seguretat. La pandèmia ens deixa aquest Nadal sense Quinto, segurament per primera vegada des de la Guerra Civil.

“Ens haurien de donar molt bones notícies sobre la pandèmia abans dels dies de Nadal, i això és molt difícil”, ens diu Ricard Figueras, president del Social, sobre la possibilitat que finalment es puguin fer, “que la veig molt remota”. El Social ja va cancel·lar dimarts la sessió que sempre és la primera de l’any, que l’entitat organitza en la celebració de la Immaculada, i ja ha descartat la temporada d’enguany.

Pressupostos remenats
La Papallona de Sant Pere, que l’organitza al centre cívic del barri, sempre ple de gom a gom, ja fa dos mesos que va decidir la cancel·lació. “Vam veure que una sala amb un centenar de persones era impossible, i si limitàvem l’aforament a trenta no sortia a compte ni als organitzadors ni als jugadors”, explica David Traver. Els ingressos d’aquest Quinto van a la Papallona i a l’esplai Boterut, que participa en l’organització, i també paguen una part de la festa major de Sant Pere, i vet aquí un dany col·lateral que afecta, en major o menor mesura, a les entitats que fan sessions. “El gener ens posarem a pensar la festa, més reduïda, perquè una part del pressupost ve del Quinto. Això en el cas que al maig ja es puguin fer festes al carrer.”

L’Sferic ho patirà especialment, perquè amb els ingressos del Quinto d’aquest Nadal volia continuar les obres de reforma del pavelló. Fer una sala d’estudi a la planta de les antigues oficines, ara en runes, i millorar els vestidors. En substitució , per tenir algun ingrès, ha programat un campus de tecnificació de jugadors. “Ja en fem un al setembre, i si no n’hi havia un altre per Nadal era perquè totes les persones implicades en el club eren necessàries pel Quinto.” Hi ha sessions que reuneixen més de sis-centes persones, “i això necessita una logística molt bèstia”.

Al Club Natació Terrassa, en canvi, l’organitza la secció de basquet, al pavelló del Bonaire, “i no és una activitat principal, sinó més de dinamització i socialització. Quant a ingressos, no ho notarem”, explica Jaume Vidal, de comunicació.

Tampoc els diners del Quinto són necessaris per a la Societat Coral Els Amics. “Organitzem només tres sessions, i per fer ambient de Nadal, per retrobar-nos tots els socis, i qui vulgui venir, i no pas pels ingressos”, afirma Nuri Escudé, tresorera de la junta directiva. Malgrat aquest caràcter menys massiu de les sessions, “veig molt complicat que aquest any puguem fer-les”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top