Publicitat
Cultura i Espectacles

Anul·lats “Els Pastorets” del Social 

El Centre Cultural El Social no interpretarà "Els Pastorets" al Teatre Principal aquest Nadal, just quan l’entitat comença a celebrar que fa 100 anys de funcions del text de Folch i Torres ("Els Pastorets o l’adveniment de l’infant Jesús"), des d’aquell Nadal del 1921. El motiu és "no haver rebut l’autorització del Procicat per tirar l’obra endavant", expliquen des del Social. De fet, aquest serà el primer any, des de la Guerra Civil, que no hi haurà "Pastorets" per Nadal a Terrassa.

"On és l’error? Que no som professionals. Que no ens consideren ‘una activitat estable habitual’", indica El Social. "Entenem i acceptem que per damunt de tot preval la salut, però estem tristos. Tristos perquè no entenem la diferència entre professional, o no, a l’hora de complir amb les mesures anti Covid-19", apunten. En aquest sentit, el grup de teatre del Social havia estat assajant des de mitjans d’octubre per representar l’obra, i a més havia adaptat el muntatge a les circumstàncies i les mesures preventives de la pandèmia. El seu director, Joan Salvador, explica que "han estat assajant en grups de sis persones, prenent-los la temperatura i amb mascareta" i que "de la seixantena d’actors habituals pretenien ser només 20 persones a dalt de l’escenari".

Prevenció
"Els actors tenien camerinos separats, s’automaquillaven, hi havia zero interacció amb el públic i s’havia retallat el text per deixar l’espectacle en 90 minuts d’una sola tirada, evitant així la mitja part i els acostaments socials dels espectadors", indica Salvador. "També teníem prevista la venda d’entrades programada amb algoritme, que evitava tenir públic davant, darrere i als costats del grup comprat", afegeix.

"Des del Social Teatre donem tot el nostre suport al teatre professional, que ho està passant fatal (això vagi per endavant). Però no ser professionals no significa fer les coses a la lleugera; som l’activitat teatral més habitual, estable i veterana de Catalunya (100 anys, 100 nadals ens avalen). Això no és una activitat habitual i estable?", es pregunten.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top