Publicitat
Cultura i Espectacles

L’artista Laura Iniesta mostra la seva pintura al Centre Cultural

L’artista Laura Iniesta ha inaugurat exposició a La Galeria del Centre Cultural Terrassa sota el títol "L’expressivitat de la pintura". La mostra es pot veure fins al 30 de gener a l’espai citat. La mostra arriba al Centre Cultural quatre dècades després de la seva primera mostra a Barcelona. Durant aquest temps, Iniesta va viure i treballar a l’Equador i Colòmbia, on també va exposar les seves creacions. En tornar a Barcelona, es va anar apartant progressivament del realisme màgic i de l’hiperrealisme que l’havien acompanyat en terres americanes.

Ella mateixa afirma que el seu treball és com un mirall que reflecteix la seva vida interior. A través de la seva obra, Laura Iniesta sap transmetre a l’espectador una abundància d’emocions i sentiments que el fan ser partícip també de l’obra, de submergir-se i sentir-se integrat en ella, buscant el diàleg entre l’artista i l’espectador a través de la pintura.

Contingut
Cadascuna de les principals tendències de l’informalisme apareixen en els seus quadres, als quals afegeix certes estètiques orientals com, per exemple, la cal·ligrafia o determinats signes gestuals, fruit dels seus contactes amb la Xina, concretament per la seva participació en la creació de diversos murals de grans dimensions, en què ha pogut expressar-se amb total llibertat. La seva obra actual és una pintura oberta, lliure i efusiva, on flueixen innombrables aspectes de la vida quotidiana a través d’elements artístics com una taca, d’un traç, d’un collage, d’un color, d’una cal·ligrafia o simplement d’una línia que travessa l’espai. En algunes de les seves obres més recents, l’espai buit va adquirint més protagonisme, així com el blanc i el negre, apuntant a una certa síntesi formal.

Formada artísticament a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona i a la Universitat de Belles Arts de Quito (Equador), col·laborà als anys vuitanta a l’estudi de pintura d’Oswaldo Guayasamín a Quito. Durant la dècada dels anys vuitanta, va viure i exposà a Centreamèrica, on quedà impressionada per l’exuberància del seu tròpic i on va adquirir una experiència que es reflecteix positivament en la seva obra. Allà és on va conèixer i compartir experiències amb grans artistes de la pintura contemporània.

L’any 1002 el seu cor mediterrani la fa tornar a Barcelona, on definitivament s’instal·la el seu estudi, des d’on treballa els projectes de les seves exposicions en l’àmbit nacional i internacional. La seva obra gestual, matèrica i directa, té una enorme força estètica, és d’un gran impacte visual i sentit de l’equilibri, aconseguint una gran capacitat de commoure l’espectador.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top