Publicitat
Cultura i Espectacles

El talent de l’Escac està en onze pel·lícules nominades als Goya

Nova edició dels Premis Goya de cinema i nova oportunitat per premiar el talent de l’Escola Superior de Cinema de Catalunya (Escac) que té la seu a Terrassa. El centre de formació universitària en el setè art torna a demostrar que els seus estudis tenen nivell i qualitat, i que hi ha alumnes que tenen la sort de fer valorar el seu esforç i la seva creativitat a les pantalles.

L’Academia de Cine va donar a conèixer ahir les nominacions a la 35 edició de la gran festa del cinema d’abast nacional i, un cop més, hi ha graduats sortits de l’Escac. En concret, un total d’11 produccions candidates a tenir l’estatueta compten amb el talent de l’escola. La pel·lícula "Adú", de Salvador Calvo, parteix com a favorita amb 13 nominacions i una d’elles és per al graduat Sergi Vilanova com a director de fotografia.

Segueixen "Las niñas", de Pilar Palomero que, juntament amb "Akelarre", estan empatades amb nou nominacions. La primera producció compta amb la graduada Sofi Escudé ("Hayatí", "Matar el padre") com a muntadora del film. La llista de candidatures continua amb "Sentimental", de Cesc Gay, amb 5 nominacions. El director català i ara també teatral es va rodejar d’un equip artístic ampli. En el muntatge està la graduada Liliana Artigal, en la direcció d’art, Anna Pujol i en el disseny de so, Víctor Tort.

Altres candidatures
La pel·lícula "Anne" respira també la creativitat de l’Escac. El graduat David Pérez Sañudo, director del film, ha aconseguit tres nominacions a la millor obra, millor direcció novella i millor guió adaptat. A més a més, està nominada l’actriu protagonista i actriu revelació. Per la seva banda, "Los europeos", ha rebut tres nominacions. El film compta amb la graduada Marta Libertad Castillo, que està nominada al millor guió adaptat. L’obra és candidata també a actor de repartiment i vestuari. "Los europeos", dirigida per Víctor García León, es basa en la novel·la homònima de Rafael Azcona. La producció compta també amb la graduada Anna Pujol, que s’ha encarregat de la direcció en art. "Orígenes secretos", amb tres nominacions", té ADN de l’Escac. A més de la nominació a Lluís Rivera pels efectes visuals, està també nominada a guió adaptat i maquillatge i perruqueria. La pel·lícula compta també amb Marta Libertad Castillo com a productora executiva, Martí Roca en el muntatge, Laia Casanovas al so i Lluís Rivera als efectes especials. La pel·lícula "No matarás" té tres nominacions" amb l’actor protagonista i l’actriu revelació. El film compta amb els graduats Elias M. Felix de DoP, Alberto Gutiérrez com a muntador i Ester Velasco de directora de producció.

Altres candidats
"El verano que vivimos" amb dues nominacions a la música original i a la cançó original. El graduat Javier Chacártegui és un dels guionistes de la pel·lícula. A "Uno para todos", amb una nominació per l’actor protagonista. La pel·lícula dirigida per David Ilundain i protagonitzada per David Verdaguer, té a la graduada Beth Rourich com a directora de fotografia, a Elena Ruiz com a muntadora i a Xènia Besora com a directora d’art.

Finalment, la llarga llista de candidats als Goya amb treball col·laboratiu de l’Escac es completa amb "Beef", d’Ingride Santos, que està nominada al millor curt de ficció.

La Gala dels Premis Goya se celebrarà el 6 de març al Teatre Soho Caixa Bank de Màlaga i serà presentada i dirigida i escrita per Antonio Banderas i María Casado. Durant la cerimònia hi haurà una connexió en directe amb el Palau de les Arts de València, en el que es donarà per inaugurat l’Any Berlanga i s’entregaran almenys dos Premis Goya.

Donada l’evolució de la pandèmia, enguany no tindrà lloc la tradicional Festa de Nominats. L’Academia de Cine ha desautoritzat expressament qualsevol festa relacionada amb els Goya, tant abans com després de la Gala, una de les cites televisives més seguides per l’audiència.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top