Publicitat
Raval de Montserrat
Cultura i Espectacles

Sant Jordi reviu

Els terrassencs surten al carrer amb ganes de viure la diada del llibre i la rosa

Després d’una diada de Sant Jordi l’any passat descafeïnada i traslladada al mes de juliol degut a la pandèmia de la Covid-19, els terrassencs i terrassenques aprofiten enguany el respir que la crisi sanitària ha donat a una jornada tant especial com aquesta.

Des de primera hora del matí, els carrers de la Terrassa sobretot els del centre, s’han anat omplint de gent desitjosa, en alguns casos, de comprar aquell llibre que feia temps que tenien en ment o simplement de fer una ullada a les propostes de les llibreries de la ciutat. I és que tot i que la presència de parades al carrer no es pot comparar en cap cas amb la d’edicions anteriors de la diada, diversos establiments sí que han decidit muntar estands.

No han fet només els llibreters. Les floristeries també han preparat les típiques roses amb tot detall perquè tothom que ho vulgui en pugui regalar una (o més) als seus éssers més estimats.

Els llibres i les roses seran els protagonistes d’una festivitat que aquest any s’ha allargat. I és que va començar celebrar-se ahir i  moltes parades es mantindran fins dissabte. El que no hi haurà, però, serà fira-mercat al Parc de Sant Jordi com s’havia proposat des de l’Ajuntament perquè la demanda dels comerciants del sector ha estat molt escassa.

Llibreters i floristes estan convençuts que la festa d’avui, malgrat les restriccions per la Covid-19, serà un èxit. I, de fet, podríem dir que així serà perquè en les hores prèvies ja es veia molt d’ambient a les botigues. “La previsió és que les vendes siguin molt bones perquè ja hem tingut moltes reserves i perquè la lectura, amb la pandèmia, s’ha revifat”, diu Àlvar Masllorens, de la llibreria La Temerària. “Va molt bé. La gent està donant una molt bona resposta”, manifesta Magda Díaz, titular de L’Atenea. “Un dia abans (ahir) ja tenim cues. És un bon senyal”, expresa Joan Wenscelao, de la Casa del Llibre. En aquestes llibreries i en tantes altres, aparadors i prestatgeries plenes de llibres per gaudir amb històries de ficció que, a vegades, semblen tan reals que ens hi reconeixem. Moltíssims títols nous i altres no tant, però que també interessen. Tot apunta que n’hi haurà alguns de molt demanats. Els llibreters consultats ja van donar pistes del que compraran els i les lectores de Terrassa.

Els comerços surten al carrer per celebrar la Festa de Sant Jordi. / Nebridi Aróztegui

En el “top” està “Consumits pel foc”, de Jaume Cabré, i “La casa dels avis”, de Vicenç Villatoro que, a més, són autors de casa. Juntament amb aquests, “La dona de la seva vida”, de Xavier Bosch, “Tàndem” de Maria Barbal (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2021) i “Sira”de Maria Dueñas. En plena pandèmia també ha despertat curiositat “A cor obert” del metge i científic Oriol Mitjà. Un llibre en primera persona que està triomfant tant que en algunes llibreries ja han penjat el cartell d’esgotat.

Molts llibres per triar i també moltes roses. Els floristes també preveien ahir una Diada de Sant Jordi  esplèndida. “Esperem que vagi molt bé perquè és una tradició molt arrelada i l’any passat no es va poder fer per la Covid”, diu Paquita Espejo, de la Floristeria Fupar a la Rambla, al costat del Centre Cultural Terrassa. “Serà una Diada fantàstica i amb la sort que es podrà celebrar tres dies, des de dijous i fins dissabte”, afegeix Carme de las Heras, de la Floristeria Gras.Les floristeries, ahir, ja tenien molta activitat.Les mans de titulars i dependentes amorosien les roses i les feien protagonistes en solitari i en rams amb embolcalls de paper de regal, gerros i amb afegitons com reproduccions de joguina amb la imatge del patró Sant Jordi i de la princesa. La rosa vermella, com sempre, és la preferida, però també es demanen d’altres colors com blanques, roses i grogues.

Els comerciants del sector diuen que els clients són exigents i que sobretot volen una rosa que tingui presència i que sigui aromàtica. Les més buscades per qualitat  són del Maresme, però les d’origen català no poden satisfer totes les comandes. Així que la majoria venen via Holanda des d’Equador que, segons la Carme de la Floristeria Gras, és per ara la que té més prestigi a escala mundial”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Sant Jordi reviu
To Top