Publicitat
Cultura i Espectacles

Blues amb la banda de Pepo Figueras

El dissabte hi haurà concert “Modernista” amb Phillipe Colom

Publicitat

Noves propostes a la Nova Jazz Cava de Terrassa des d’avui i fins dissabte i sempre a les 20 hores de la tarda. El cartell té dues propostes destacades. El concert del divendres tindrà com a protagonista a Pepo Figueras Band que oferirà un passeig musical pel blues. Figueras influenciat des de petit pel blues, comença aquest projecte a Terrassa l’any 2018, acompanyat de músics on junts han compartit escenaris tant en la península, com en l’àmbit europeu. Genis Sobrado (teclat), Jan Pagès (Baix) i Òscar Jorba (Bateria) formen aquest quartet de blues cru, senzill i modern amb reminiscències d’altres estils com el rock, el funk i el country.

Figueras actuarà amb Dani Rambla, Marc Florensa, Dani Rambla, Enric Mestre Carles Rambla, Guim G. Balasch, Reinaldo Rivero, Pere Jané, Núria Vitó i Iolanda Herrera. Aquest músic ha tingut abans les seves pròpies banades -Tikismikis Jazz band, The Swinging Gang- i ha participat com a vocalista convidat en altres moltes, tan a dins com a fora d’Espanya- Mambo Diablo Big Band o Falcon Big Band, entre altres. Així l’ha portat a participar en nombrosos festivals, com el Womand 2013 o el Festival de Blues 2014, ambdós a la ciutat de Càceres.

El segon concert rellevant és el de Five Chickpeas que encapçala Philippe Colom (clarinet i saxo tenor). Serà la proposta musical de la Jazz Cava pel cap de setmana de la Fira Modernista. Colom estarà acompanyat de Marc Casas (vibràfon), Joan Ramon Puntí (guitarra), Guillem Plana (guitarra) i Pep López (contrabaix). Aquesta formació en forma de quintet és de recent creació i suma un nou projecte liderat per un músic que té una estreta relació amb Terrassa d’ençà que va arribar a Catalunya l’any 1989. En iniciatives, va crear el grup After Hours Hot Jazz amb Josep Maria Farràs, Joan Masats, Arturo Regada, Ricky Araiza i Marcel del Castro els anys 90. Aquesta formació va ser considerada com la primera catalana que va participar en el fetival de Dresden. També va reunir el grup Terrassa Swing Reunion amb Farràs, citat abans; Pep Coca, Joan Ferrer, Enric Carreras i Santi Caballero. El 2019 va impulsar Junts pel Swing que es va ampliar amb el nom Hot Dogs Jazz Band.

Jam session
Abans que arribin aquests concerts, avui toca Jazz Session amb Zazu Osés i el seu grup. Zazu sempre ha buscat qualsevol pretext per cantar, participant en cors, també com a solista i artista convidada de formacions. La cantant ha declarat que sent fascinació pel swing i el jazz. Ha establert residència a Barcelona, ciutat que diu té molt de swing.

Publicitat
Blues amb la banda de Pepo Figueras
To Top