Publicitat
Cultura i Espectacles

Ruta al Parc de Vallparadís

La visita guiada té lloc avui a les 22 h de la nit

Una vista de Vallparadís, un parc ple d'històries

Dies d’onada de calor en els que es fa difícil agafar el son. El cicle Fem estiu proposa per avui una activitat refrescant perquè tindrà lloc a les 22 h quan la temperatura ja haurà baixat una mica. Es tracta d’una visita pel patrimoni, concretament és un itinerari que es titula “Vallparadís, un parc d’històries”, que està impulsada des del Museu de Terrassa i amb guia. El punt de trobada és al Castell Cartoixa de Vallparadís.

El Museu de Terrassa és el centre cultural que lidera les visites al patrimoni de la ciutat i una d’ells és al Castell Cartoixa de Vallparadís i el seu entorn més immediat. Aquest parc central, amb més de 3 quilòmetres, és un dels més visitats i dels més grans de Catalunya. El parc conte amb molta història. Una d’elles és que al final de l’any 2005, en el decurs d’unes excavacions als terrenys de l’antiga fàbrica de Cal Guardiola, es va produir el descobriment d’un important jaciment amb milers de restes d’animals i d’eines fetes per homínids d’una antiguitat entre els 800.000 i el milió d’anys. Es tracta del jaciment amb presència humana, detectada per indústria lítica i marques als ossos dels animals, més antic de Catalunya i probablement de la península Ibèrica i d’Europa. Disposa d’un estany que funciona a l’estiu com a piscina, un auditori, un tren en miniatura gestionat pel Club Ferroviari de Terrassa, així com zones d’esbarjo infantil al llarg del seu recorregut i bars i restaurants. El parc és una de les zones més socialitzadores de la ciutat i ha estat un dels triats per caminar en temps de pandèmia.

Publicitat
Ruta al Parc de Vallparadís
To Top