Publicitat
Cultura i Espectacles

L’estiu egarenc més cinèfil

Publicitat

Marxar de vacances o quedar-se a la ciutat durant l’estiu són compatibles amb mirar les nostres pel·lícules o sèries preferides amb amics o familiars, o descobrir-ne de noves. Endinsa’t en la nostra llista, creada especialment per refrescar la xafogor i gaudir de mostres cinematogràfiques gravades a Terrassa, o bé on la nostra ciutat hi té una presència singular. El Parc Audiovisual és un dels indrets protagonistes de thrillers, comèdies, drames i moments plens de fantasia. Deixa que la llista de “L’estiu egarenc més cinèfil” t’ompli les vacances estivals!

Sèries

Hache (2019)

Temporades: dues
Gènere: Thriller
Plataforma: Netflix

Creada per Verònica Fernández i basada en fets reals, narra la història d’una dona que es va convertir en la referent del tràfic d’heroïna a Barcelona, en els anys seixanta. Els platós del Parc Audiovisual i l’antic edifici de l’Hospital del Tòrax van acollir durant quatre mesos bona part del rodatge (totes les escenes d’interiors) de la sèrie, protagonitzada per Adriana Ugarte, Eduardo Noriega i Javier Rey, també amb la participació d’ Ingrid Rubio, Núria Prims, Josep Julien i Àlex Casanovas. A l’equip tècnic hi havia la terrassenca Mercè Paloma, que va dissenyar el vestuari.

El inocente (2021)

Temporades: Minisèrie, 8 episodis
Gènere: Thriller policíac
Plataforma: Netflix

Creada i dirigida per Oriol Paulo, tracta d’una parella que està a punt d’aconseguir la casa dels seus somnis. Actuen Mario Casas, Aura Garrido, Alexandra Jiménez, José Coronado i Juana Acosta. La nostra ciutat va acollir bona part del rodatge dins del Parc Audiovisual de Catalunya i el Mas Viver de Torrebonica.

Nit i dia (2016)

Temporades: dues
Gènere: Thriller
Plataforma: TV3, Filmin

L’argument gira al voltant de la forense Sara Grau i l’aparició d’un possible assassí en sèrie. El Parc Audiovisual de Terrassa va ser l’escenari de rodatge de bona part de la sèrie, en la qual participen Clara Segura, Pablo Derqui, Miquel Fernández, David Verdaguer i Marc Martínez, entre d’altres. L’antic sanatori de Torrebonica i la seu patronal de la Cecot també havien estat candidates per rodar la sèrie plena de misteri.

Alma (2021)

Temporades: una
Gènere: Thriller
Plataforma: Netflix

Creada i dirigida per Sergio G. Sánchez, hi apareixen Mireia Oriol, Àlex Villazán, Pol Monen, Claudia Roset i Nil Cardoner, i un cop més el Parc Audiovisual de la ciutat va ser l’espai escollit per acollir el rodatge de la sèrie. És un thriller que comença quan
l’Alma es desperta després d’un accident d’autobus.

Feria (2021)

Temporades: una
Gènere: Thriller i Fantasia
Plataforma: Netflix

Protagonitzada per Ana Tomeno, Carla Campra, Marta Nieto, Ángela Cremonte, Patricia López, Isak Férriz i Ernest Villegas, explica el terrible secret que descobreixen a casa seva dues germanes adolescents. L’escenari de rodatge de llarga durada durant la sèrie va ser el Parc de l’Audiovisual, omplint casa nostra d’escenes de misteri i fantasia.

Pel·lícules

Un monstruo viene a verme (2016)

Director: J. A. Bayona
Durada: 1 hora i 48 minuts
Gènere: Fantàstic / Drama
Plataforma: Netflix, Apple TV, Disney+, Amazon Prime, Filmin

Connor és un nen de 13 anys que evoca un monstre en la seva imaginació, que l’ajuda a lluitar amb la seva miserable vida i li ensenya a tenir coratge. El film, rodat al Parc Audiovisual de Terrassa, va ser premiat amb nou Goyas i vuit premis Gaudí. Hi actuen Lewis MacDougall, Sigourney Weaver, Felicity Jones o Liam Neeson, entre d’altres.

La hija de un ladrón (2019)

Director: Belén Funes
Durada: 1 hora i 42 minuts
Gènere: Drama
Plataforma: Google Play Movies

Protagonitzada per Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner, Frank Feys i Borja Espinosa, narra la vida de la Sara, que té 22 anys i un fill i espera poder formar una família amb el seu germà petit i el pare de la seva criatura. De sobte, apareix la figura del seu pare, que surt de la presó i vol reaparèixer a la vida de la Sara.

El secreto de Marrowbone (2017)

Director: Sergio G. Sánchez
Durada: 1h i 50 minuts
Gènere: Terror / Drama
Plataforma: Amazon Prime, Filmin

Tres germans no volen que els separin després de la mort de la seva mare, i s’hauran d’enfrontar a un repte decisiu. Filmada al Parc Audiovisual de Catalunya, va obtenir una nominació als Goya i hi participen George MacKay y Anna Taylor-Joy, entre d’altres.

Superlópez (2008)

Director: Javier Ruiz Caldera
Durada: 48 minuts
Gènere: Acció/ Comèdia
Plataforma: Netflix, Amazon Prime, Filmin

Comèdia basada en el còmic del dibuixant Jan i que narra les aventures de Juan López, un ésser que arriba a Terrassa i té superpoders: pot volar i llegir la ment dels altres. Protagonitzada per Dani Rovira, el film va ser gravat al Centre Cultural de Terrassa i al Parc Audiovisual i va ser el número 1 en venda d’entrades a les taquilles dels cinemes de tota Espanya el 2018.

Los Sin Nombre (1999)

Director: Jaume Balagueró
Durada: 1 hora i 42 minuts
Gènere: Terror i intriga
Plataforma: Netflix, Filmin

Amb una bona col·lecció d’actors i actrius de reconeguda trajectòria, com Emma Vilarasau, Karra Elejalde o Tristán Ulloa, aquesta pel·lícula s’endinsa en l’esgarrifós descobriment que fa una mare després de perdre la seva filla a causa de circumstàncies misterioses. Una part del film es va gravar a l’antic Hospital del Tòrax, aprofitant l’aura obscura que desprenien els seus records i que el van convertir en el plató ideal per rodar escenes de terror.

La llista és més llarga…

Frágiles (2005)
Director: Jaume Balagueró
Durada: 1 hora i 41 minuts
Gènere: Terror
Plataforma: Netflix, Filmin, HBO, Movistar +, Amazon Prime

Mindscape (2013)
Director: Jorge Dorado
Durada: 1 hora i 39 minuts
Gènere: Thriller psicològic
Plataforma: Apple TV, Amazon Prime

El mar (2000)
Director: Agustí Villaronga
Durada: 53 minuts
Gènere: Drama
Plataforma: Filmin

Inside (2016)
Director: M. A. Vivas
Durada: 1 hora i 25 minuts
Gènere: Thriller
Plataforma: Movistar +

Matar a Dios (2017)
Director: Albert Pintó
Durada: 1 hora i 32 minuts
Gènere: Comèdia negra
Plataforma: Filmin

Durante la tormenta (2018)
Director: Oriol Paulo
Durada: 2 hores i 9 minuts
Gènere: Fantasia / Thriller
Plataforma: Netflix, Apple TV, Amazon Prime

Publicitat
To Top