Cultura i Espectacles

Un mosaic de músiques

El nou festival se celebrarà els dies 24 i 25 de setembre

Membres del grup loal Donvu Fusalba& The TMR SoulSystem

La ciutat haurà de posar al mes de setembre l’etiqueta de festival per excel·lència, si s’acaba consolidant l’oferta per a aquestes dates. Enguany, el mes va arrancar amb el de circ, va continuar el de música i titelles Didó (demà es farà la cloenda) i prosseguirà l’última setmana amb el de Terrassa Noves Tendències (TNT). Quedava una setmana buida, la tercera, però ja està plena. La productora Arketip llença pels dies 24 i 25 de setembre el Festival Mosaic, una nova proposta centrada en música actual que vol connectar la creació artística, els espais i el públic. D’aquí també el nom que pren la nova oferta, fent al·lusió a un conjunt de peces que sumades fan la unitat.
David Martínez, que és el músic Makuto i membre de la productora, explica que “és una iniciativa inspirada en el Sonar de Barcelona salvant les diferències. Aquest festival vol ser un ric aparador musical, sobretot de la música electrònica i amb totes les seves sonoritats. I, a més, amb un ADN molt local perquè la majoria són artistes egarencs o molt vinculats a la ciutat”.
Mosaic arrencarà el divendres 24 amb una mostra d’art digital i tecnologia multimèdia de la mà d’alumnes del Centre de la Imatge i la Tecnologia (CITM) de la UPC. Martínez subratlla la seva presència. “És un centre formatiu important i punter en la seva especialitat i fan projectes molt potents amb els quals mesclen els diversos llenguatges artístics”.

Publicitat

El dissabte 25, el festival es desplaçarà al matí a la plaça Vapor Ventalló, on una de les propostes és escoltar en directe el dj Sad Falafel i també hi haurà l’oportunitat de posar-se davant d’un micro obert, instal·lat per l’organització per descobrir nous talents en veu i música.. I cap al tard, el festival visitarà la Nova Jazz Cava amb les actuacions de Donvu Fusalba&The TMR Soul System (de Terrassa i presentarà un nou treball musical), Ciuret, Divorce From New York i Nikotronik, i el dj Makuto, que farà dues sessions.

Publicitat
Un mosaic de músiques
To Top