Cultura i Espectacles

Carlos Oviedo debuta al cinema

El jove terrassenc participa al film “Las Leyes de la frontera”

Una escena del film amb Carlos Oviedo

El somni s’ha fet realitat. Tres joves de Terrassa, Xavier Martín, Carlos Oviedo i Víctor Manuel Pajares, del grup de rap Kogollada (en referència al barri de la Cogullada) Crew, acaben de debutar en el cinema, en la pel·lícula “Las leyes de la frontera”, del premiat i notori director Daniel Monzón, que acaba d’estrenar-se a les sales amb èxit. Els joves van ser cridats al càsting perquè membres de la productora es van fixar en la seva feina musical publicada a la xarxa Instagram.

Basat en la novel·la homònima de Javier Cercas, el film està ambientat a l’estiu de 1978 i té com a protagonista a Ignacio Cañas (Marcos Ruiz), un estudiant de 17 anys, introvertit i una mica inadaptat que viu a Girona. Allà coneix a Zarco (Chechu Salgado) i Tere (Begoña Vargas), dos joves delinqüents del barri xinès de la ciutat. La trobada farà que es vegi immers en una carrera imparable de furts, robatoris i atracaments.Carlos Oviedo, un dels actors egarencs, és Guille, un dels altres nois que lidera la banda de “quinquis”. Oviedo dóna al seu personatge un perfil enèrgic, fidel i preocupat per fer diners i amb un cop d’efecte.

Consciència social
L’actor considera que el film té un repartiment actoral de primera fila i que l’argument continua vigent. “La pel·lícula és un reflex de què passava a l’època centrada en joves que no tenien futur i delinquien perquè aquesta feina és arriscada i ràpida per fer diners (això ho defensa el meu personatge) i permet anar tirant dia a dia”. Però també considera que és un toc d’alerta per prendre conscienciar de joves de barris marginals, excloents, que poden caure en la pràctica delictiva.

Carlos ha qualificat l’experiència de molt agradable. “Els primers dies vaig quedar impressionat per tot el desplegament de càmeres i professionals, però tot l’equip va ser molt generós perquè la primera vegada vas molt perdut”. Dia a dia els nervis es van apaivagar perquè també sabia que en cinema sempre es pot repetir l’escena i això dóna molta tranquil·litat. El rodatge es va fer l’estiu passat a Girona i també van fer localitzacions a llocs de la costa; L’Estartit, Mataró i el Garraf.

Publicitat

El que no havia pensat mai el músic fins al mes d’abril de l’any passat era fer una pel·lícula. “A mi m’agrada el teatre i, de fet, havia estudiat a l’escola Acció Teatre de Terrassa amb l’actriu Rosa Aguado, però era una cosa que ara, que tinc 26 anys, ja havia oblidat”. També va estudiar un cicle formatiu d’activitat física a l’escola Vedruna, de la carretera de Castellar, però tampoc va sortir feina i va buscar una altra ocupació laboral fins que en va trobar una al sector de la construcció.

L’atzar ha estat favorable. “Daniel Monzón m’ha donat una gran oportunitat. He tingut un cop de sort perquè em van trucar de seguida per fer una altra pel·lícula, “Mi primera comunión”, que és de por i encara s’ha d’estrenar i estic mirant altres propostes. No em puc creure el que em passa, però és molt bonic i s’ha d’aprofitar”.

De fet, les crítiques del film de “Las leyes de la frontera”, ja avisen que “hem d’apuntar el nom de Carlos Oviedo pel seu atreviment a la pantalla, que no és causal perquè hi ha la trajectòria de ‘freestyler’ publicada a Instagram”. I ara que el destí ha pres el rumb que havia somniat de més jove, No descarta pujar a un escenari. “Fer una obra en viu cada dia i sentir l’emoció i els aplaudiments del públic ha de ser una sensació molt gratificant”, expressa el jove actor.

Publicitat
Carlos Oviedo debuta al cinema
To Top