Publicitat
Cultura i Espectacles

Tardor literària amb nom femení

Publiquem els títols més demanats en préstec

La lectura ens fa descobrir nous paisatges

Aquesta tardor literària a Terrassa i a la Biblioteca Central (BCT) té nom de dona. En queda constància a través de la llista dels deu llibres més demanats en préstec pels lectors, dels quals sis estan escrits per dones i quatre, per homes. Són firmes reconegudes del panorama literari:

“La filla de la tempesta”

L’autor terrassenc Santi Baró novel·la la tragèdia de la riuada de 1962 a la ciutat a partir dels ulls d’una noia cordovesa de només 16 anys que arriba aquí amb tota la família i la maleta carregada d’esperança i d’il·lusions. La descoberta d’un nou món i de noves amistats omple el seu dia a dia enmig d’un paisatge urbà de fàbriques i de barriades marginals. Una història gairebé imprescindible del nostre passat.

“La Víctor C. i altres contes”
Aquest és un llibre considerat imprescindible per als lectors que vulguin saber més de Caterina Albert, que s’amagava sota el pseudònim de Víctor Català i que va escriure l’esplèndida novel·la “Solitud”. El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) va estrenar el setembre un esplèndid muntatge dedicat a Caterina Albert i va fer la publicació de la mà d’Anna Maria Ricart Codina. En aquest llibre, la Víctor C. parla de la seva vida, de la seva ànsia de llibertat, d’intolerància vers les dones, i està barrejat amb els seus contes.

“Dilluns ens estimaran”
La novel·la de Najat El Hachmi també té com a protagonista una dona jove que vol ser lliure i feliç, malgrat que hagi d’afrontar condicionants d’origen, de classe social o de gènere. L’autora ho justifica: “Hi ha raons de fons que em porten a escriure sobre nosaltres: aleshores no ho sabíem, però estàvem conquerint territoris nous, estàvem esquinçant tots els vels…”.

“La noia ocell”

Es tracta d’una novel·la infantil i juvenil de Sandy Stark-McGinnis que dóna ales a una nena d’11 anys per poder volar com una au i escapar de la Terra.

“Els angles morts”
Borja Bagunyà debuta en la novel·la amb aquest llibre que narra la història d’un catedràtic decebut, que decideix recuperar l’escriptura com a estímul per tirar endavant. La sorpresa li donarà la seva dona que una nit de Nadal viu una experiència insòlita per a la qual no estava preparada.

“Brúixoles que busquen somriures perduts”
Fins a quin punt diem la veritat. Si fóssim sincers, els altres i nosaltres seríem més feliços? L’autor Albert Espinosa ens submergeix en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment és important a la vida.

“El vel de la deessa”
Premi Nèstor Lujan de novel·la històrica 2020, aquest llibre de Glòria Sabaté narra la història d’un grup de dones francmaçones que lluiten contra el rol social imposat per assolir la llibertat anhelada. Ho faran a través de cercar una relíquia que té poders espirituals. La novel·la està ambientada a Barcelona després de la Setmana Tràgica.

“Aquitània”
Premiada també amb el Planeta 2020, l’autora Eva García Sáenz de Urturi relata un poderós thriller històric que abasta més d’un segle ple de venjances, incestos i batalles. El punt de partida és la mort del duc d’Aquitània l’any 1137 i el casament de la seva filla, Elionor, amb el fill del rei de França.

“Sira”
Després de l’aclamada “El tiempo entre costuras”, María Dueñas dona continuïtat al personatge femení a través d’encàrrecs professionals que la faran transitar per Jerusalem, Londres, Madrid i Tànger. I, a més, la Sira espera un fill.

“Reina roja”
Estem davant d’una novel·la negra centrada en Antonia Scott que resol desenes d’assassinats des del seu àtic de Lavapiés de Madrid. Diuen que l’autor, Juan Gómez-Jurado, arrasa amb vendes sobre les seves històries de crims.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Tardor literària amb nom femení
To Top