Publicitat
Cultura i Espectacles

Josep Maria Francino, homenatge pòstum al cinema

El cineasta Antoni Verdaguer vol estrenar el documental el mes de gener

Josep Maria Francino

El grup de música Magical Mystery va fer un concert fa pocs dies a la Nova Jazz Cava dedicat al radiofonista i “beatlemaníac” terrassenc Josep Maria Francino, que va morir l’1 de desembre a causa de la Covid. Va ser el primer record emotiu al gran home de ràdio i també al seu company, donat que formava part d’aquesta banda de música de tribut al grup britànic.

Aviat hi haurà un segon homenatge pòstum. El cineasta Antoni Verdaguer ha considerat que havia de prioritzar l’edició del documental sobre la seva figura i el vol estrenar el mes de gener al cinema Catalunya. El mes de gener o febrer també vol presentar el dedicat al prestigiós metge oncòleg Jordi Estapé.

El cineasta ja havia entrevistat Josep Maria Francino abans de la pandèmia. La idea que tenien, compartida, era estrenar el documental amb motiu del 55 aniversari del grup de música Els Folls de Terrassa que es complia l’any 2020, però la Covid ho va posposar i ara, amb la seva absència, ja no es farà. També s’havia parlat de fer la presentació a la nova biblioteca la Mar de Llibres de l’Estartit que té pensat habilitar un espai en memòria al Francino i als Beatles. Aquesta inauguració també està pendent i tot apunta que podria ser el pròxim 23 d’abril.

El cineasta explica que el periodista tenia un estret lligam amb la localitat del Baix Empordà perquè va ser l’impulsor i organitzador durant més de quinze anys del Festival Beatles Weekend que es feia a l’estiu.

En el documental sobre Francino hi haurà, com sempre, la veu de persones, amics i companys que l’han acompanyat. Entre aquests periodistes com el terrassenc Jordi Llonch i músics de Terrassa que havien compartit amb ell Els Folls, Magical Mystery i Radiokuatre. Aquest últim dedicat a la música folk i sorgit de Ràdio 4, una de les emissores en les quals va treballar més temps juntament amb Catalunya Ràdio, de la qual va ser el primer director.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Josep Maria Francino, homenatge pòstum al cinema
To Top