Publicitat
Cultura i Espectacles

Tretze veus modernes

Alícia Rey i Galgo Lento són les veus terrassenques de la nova temporada de música moderna que pujarà a la Nova Jazz Cava, la Rasa, Teatre Principal i Auditori. El cartell comprèn figures consolidades com Nacho Vegas i Mayte Martín; altres emergents, com Pol Batlle, i una gran desfilada de bandes de rock i pop

Alícia Rey, cantant de Sense Sal, oferirà concert propi a la Nova Jazz Cava / alberto tallón

Els programadors ja han començat a llançar el cartell per a aquest 2022. La temporada de música moderna (TMM) arrancarà el diumenge 6 de febrer amb Exxasens, una banda de rock instrumental liderada per Jordi Ruiz amb influències de Pink Floid, U2 o The Cure i també d’Explosions in the Sky, Mogwai o God is an Astronaut.

La programació anunciada, fins al maig, oferirà 12 concerts més que es repartiran entre la Nova Jazz Cava, el Teatre Principal, la sala la Rasa i l’Auditori Municipal en funció de l’estil de música. Entre les propostes n’hi ha algunes amb nom i segell de Terrassa. Aquest és el cas, per exemple, d’Alícia Rey, cantant i compositora i la veu del grup local Sense Sal. Rey presentarà a la Nova JazzCava (el 15 de maig) el seu projecte en paral·lel de cançons íntimes amb aire indie folk. La cantant terrassenca avança que són uns temes que parlen de congelar moments que les fotografies potser ho han fet, però que no són suficients. L’altre concert amb ADN terrassenc vindrà de la mà de Galgo Lento, nom artístic del jove cantant terrassenc Martín Galan. Galgo Lento presentarà també a la Nova Jazz Cava (29 de maig) un concert amb temes que s’emmarquen en l’anomenat “pop de butxaca” amb lletres que parlen de la quotidianitat i la precarietat dels joves avui dia.

No estaran sols. L’Alícia Rey actuarà el mateix dia que la cantant catalana Intana que, a través de les seves cançons, reflexiona sobre la necessitat de crear un aixopluc físic i mental enfront d’un horitzó incert marcat per l’emergència climàtica, les imposicions i les desigualtats socials. Per la seva banda, Galgo Lento pujarà el mateix dia que l’Ariox, la cantant de Cardedeu que es va descobrir en el temps més dur del confinament per la Covid i que tenen en comú un mateix estil. Tant és així que els dos joves publicaran a la primavera un EP conjunt en el qual els dos mons s’uniran, presentant un seguit de concerts en aquest format doble.

Del cartell anunciat dues figures consolidades com Nacho Vegas i Mayte Martín. La veu asturiana, una de les més respectades en l’àmbit de la música popular, farà el concert al Teatre Principal (19 de febrer). Vegas presentarà “La flor de manzana”, títol del nou disc que es publicarà a primers d’aquest 2022 i amb què anirà de gira amb la seva nova banda.

Mayte Martín, per la seva banda, tampoc no necessita presentació. La cantant i compositora de flamenc tornarà a Terrassa per presentar el seu últim disc, “Temps Rubato”, que recull una col·lecció de temes molt personals gestats en les dues últimes dècades. Ho farà a l’Auditori Municipal i en un dia assenyalat, el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi.

La programació conté un bon nombre de grups i bandes associats al rock en totes les variants i matisos. La majoria tenen seu a Barcelona i pujaran a la Nova Jazz Cava. El cartell portarà les bandes Panw Gang, Capsula, Rugus T. Firefly, Koko Jean & The Tonics i The Zephyr Bones.

També hi haurà lloc per gaudir de concerts amb més intimitat. Aquests estaran liderats per Joan Pons Vilaró, conegut com el Petit de Ca l’Eril, de Guissona, que vindrà acompanyat del seu vuitè disc, “N.S.C.A.L.H”; Santa Salut, la “màster cerimònies”, de Sabadell, que fa denúncia social, i el barceloní Pol Batllé, que també descobrirà el seu primer treball que es titula “Salt mortal”, com no podria ser d’una altra manera quan comences a publicar un disc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Tretze veus modernes
To Top