Publicitat
Cultura i Espectacles

Celebració de Quaresma

La diada litúrgica tindrà lloc el diumenge

Seu d'Ègara, lloc de celebració de la "Dominica Laetare"

La Schola Cantorum ha organitzat per aquest diumenge (dia 27 de març ) un programa d’actes per celebrar la “Dominica Laetare”, que és el quart diumenge de Quaresma, i s’escau en aquesta data. El grup de la Schola Cantorum anima a sumar-se als actes de la festa litúrgica quaresmal a la Seu d’Ègara.

La jornada arrancarà al matí, a les 10 hores, a l’església de Santa Maria amb un aplec de cantaires i l’assaig dels cants. Una hora més tard tindrà lloc la celebració de l’estació litúrgica amb la benedicció de les roses, el Cant de l’Asperges i la processó de les lletanies.

A continuació, a l’església de Sant Pere se celebrarà la missa solemne que serà concelebrada i presidida pel mossèn Lluís Saumell i Gili. Durant la missa es cantarà el repertori gregorià amb les peces “Asperges mes”, “Laetare Jerusalem” “Attende Domine”. “Sanctus” i “Agnus Dei”. A la comunió hi haurà “Opertet te” i “Anima Christi”. El concert es tancarà amb l’“Ave Regina Caelorum”.

Nou dècades
La Schola Cantorum explica que s’enalteix de celebrar aquesta quaresmal diada litúrgica des de fa prop de noranta anys seguits, només amb la interrupció dels anys de la revolta i el proppassat 2020, de greu pandèmia. Amb les precaucions degudes, el grup vol tornar a reunir els fidels a les esglésies de Sant Pere, per cantar altra vegada les melodies gregorianes pròpies de la litúrgia d’aquest dia. Els impulsors diuen que “no hi ha cants sense cantaires. Cal que nostra presència activa solemnitzi una vegada més el quaresmal diumenge Laetare”.

El concepte “Laetare” vol dir alegria. En el context catòlic, s’entén l’inici d’un descans durant la Quaresma, que representa el retir pel qual va passar Jesucrist al llarg de 40 dies. L’acte litúrgic se celebra arreu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Celebració de Quaresma
To Top