Publicitat
Cultura i Espectacles

Homenatge artístic a les llàgrimes

L’artista Narcís Gironell obre exposició a Terrassa

Una de les obres de la mostra dedicada al plor

Diuen que plorar allibera, que les llàgrimes van associades al dol i al dolor però també a l’alegria i al somriure. L’artista Narcís Gironell (Beuda, Girona, 1969) s’ha inspirat en el plor per la seva nova exposició, “Poptearts” que es presenta a la galeria Espai G d’Art del carrer de La Palla i que s’inaugurarà oficialment el dia 23 d’abril (19 hores) amb la presència de l’autor. Gironell compta amb una presentació del periodista i escriptor, Martí Gironell, que és el seu cosí.

La mostra és un homenatge a les llàgrimes a través d’una obra que ha rebut influències: pop, iconografia publicitària, imaginari cinematogràfic, cultura urbana, estètica japonesa, narracions populars, etc. El resultat són uns obres d’aparença feliç i lluent, un univers acolori i luxós, amb un rerefons molt més irònic, sinistre i crític del que pot semblar a primera vista.

En conjunt podríem parlar d’un arxiu visual de la societat contemporània amb els seus tics consumistes, les seves promeses contínues, els seus clixés de perfecció i benestar. Totes aquestes imatges seductores i artificioses amaguen, però la doble moral que permet llegir la innocència, la bellesa i la perfecció com una promesa de quelcom més carnal i obscur.

L’artista gironí es va formar a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja i a l’Escola de Disseny i Art Eina de Barcelona. Al llarg de la seva trajectòria ha treballat en diferents disciplines com la pintura, escultura, fotografia i instal·lació.

En la mostra que presenta a Terrassa, el seu cosí Martí considera que “Poptearts” és un homenatge a les llàgrimes i als seus efectes per a rentar i netejar l’ànima. També afegeix que “aquesta exposició no té cap altra més intenció que oferir-vos una visió que afavoreixi una sintonia diferent, una altra relació amb aquestes diverses llàgrimes que se’ns poden manifestar al llarg de la nostra vida i que ens ajudi a dispensar-los el tracte que realment es mereixen”.

La mostra de Gironell es podrà visitar fins al 14 de maig i pren el relleu a la que hi havia amb temàtica de jazz coincidint amb Festival Jazz Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top