Publicitat
Cultura i Espectacles

El museus obren portes de nit

Tots els equipaments locals es bolquen en atreure més visitants que mai

El Castell Vallparadís ofereix activitats per saber la seva història

Els museus estan avui, 14 de maig, de celebració perquè commemoren el seu Dia Internacional i la Nit dels Museus amb portes obertes fins a la mitjanit i amb activitats lúdiques. És, doncs, una gran oportunitat per visitar-los i veure el patrimoni històric, arquitectònic i artístic que atresoren. La festa cultural, a més, us reserva una segona sorpresa i és que coincideix també amb el Dia Internacional de la Llum i alguns dels edificis i monuments representatius de la ciutat estaran il·luminats.

El lema unitari d’enguany és “El poder dels Museus” i té com a principal objectiu fer valdre aquests equipaments culturals com a importants mitjans per l’intercanvi cultural, la col·laboració, la pau i l’enriquiment de les cultures.

Tots els museus de Terrassa se sumen a la festa i amplien els seus horaris per complaure a tots els públics. Així, la Casa Alegre de Sagrera obrirà aquest dissabte de 10 a 13 hores i de 16 a 23 hores; el Castell Cartoixa de Vallparadís de 10 a 13.30 h i de 16 a 23 h i la Seu d’Ègara, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h. Els espais acolliran també activitats especials. El Castell Cartoixa començarà de bon matí (11 hores) amb la presentació “Un castell de conte”, que explica la història del castell medieval, els seus habitants i com es va convertir en cartoixa.

Pintura de Manuel Viusà Camps, la “joia” escollida pel Museu de Terrassa que es podrà veure a la Casa Alegre

Per la seva banda, la Casa Alegre treu a la llum la seva “joia” que és una pintura titulada “Reminiscència antiga VI” de Manel Viusà i Camps (Barcelona, 1917-París 1998). L’obra és una composició basada en un magnífic joc de ritmes on els tres grans protagonistes són les figures femenines, les flors i els animals. La trajectòria artística i també política de Viusà va lligada a la seva dona, l’egarenca Gertrudis Galí Mallofré (Terrassa, 1912-París , 1998). La parella va viure uns anys a Terrassa (1940-1948) i durant aquest temps es van dedicar a retratar els membres de les diferents famílies benestants de la burgesia local.

Les voltes del Vapor Aymerich, Amat i Jové, dissenyades per Lluís Muncunill

Al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) es podrà passejar per les voltes de la teulada del vapor industrial de l’insigne Lluís Muncunill, participar en les visites teatralitzades de la fàbrica i a les sales de reserva, així com en el taller de restauració. Però cal dir també que totes les places estan exhaurides, amb la qual cosa es constata l’atractiu de la seva oferta per avui.

La dissenyadora Lola Raya i la pintora Carmen Valverde, en l’obertura de la mostra sobre art i moda

El Museu Tèxtil presenta una agenda pleníssima per avui, de 18 h fins a la mitjanit, amb visita guiada a “Un museu, mil trames”, que commemora el 75è aniversari de  l’equipament, així com visites al taller de restauració tèxtil o participar en un taller per a teixir un tapís. També es pot visitar exposicions que s’acaben d’inaugurar com “Moda, art i feminitat”, de Carmen Valverde, en la que reflexiona sobre l’impacte negatiu de la moda sobre el medi ambient a partir d’impactants pintures femenines de gran format. Una m ostra que penja del sostre de la sala i que ens acull com un bosc.

Activitats per amenitzar la tarda i la nit: 

La Casa Alegre ofereix jazz (20 hores), el MNACTEC un concert de Carlota Flâuner (22 hores) i el Tèxtil, un espectacle de dansa (22 hores)

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El museus obren portes de nit
To Top