Publicitat
Cultura i Espectacles

Un quartet de Bluesmen a la Nova Jazz Cava

La Jam compatarà amb Pepo Figueras, Genís Sobrado, Jan Pagés i Òscar Jorba

El quartet liderat per Pepo Figueras (segon per la dreta), avui a la Cava /Jordi Subirats

“Sempre dic que sí, si es pot per agenda, a una Jam o un concert a la Nova Jazz Cava perquè em sento com a casa”. Són paraules de Pepo Figueras, de Terrassa, un músic versàtil, capaç de barallar-se amb el blues, el country i el rock. Figueras, a la guitarra i a la veu, encapçala la Jam d’aquest dijous al palau de jazz acompanyat de Genís Sobrado, als teclats, Jan Pagés, al baix elèctric i Òscar Jorba, a la bateria. El quartet, amb ADN local, ha preparat un repertori de versions de blues amb reminiscències d’altres estils com el rock, el funk, o el country i composicions pròpies.

El músic vol que sigui una Jam distesa, divertida, sense pretensions. “La idea és passar-ho bé i compartir-ho amb el públic”. En el paper consensuat hi figuren temes dels reis de la guitarra i del blues com Joe Bonamassa i B. B. King. Mike Zitto i Tab Benoit… I el que sortir per improvisació. El que és segur és qui hi haurà un tema dedicat al seu pare, el també músic i guitarrista Pep Figueras, que pateix una greu malaltia.

El Pepo es dedica a la música amb vocació i passió, encara que ell treballa de director comercial en una empresa. “Compagino les dues coses. De dia em dedico a la feina que tinc, i al vespre i els caps de setmana a tocar. La música em serveix per desconnectar i descafeïnar el crani. Jo no podria viure sense la música perquè convisc amb ella des que era molt petit. La música em proporciona molta tranquil·litat. És com si entres en un altre món”.

Recorda que la música era molt present a casa i que els seus pares la feien servir com un recurs per dormir quan l’observaven inquiet. Al costat del seu llit hi havia un tocadiscs amb vinils que giraven fen sonar cançons de blues, country, rock i també monòlegs de Joan Capri. L’estratègia funcionava i ell, que només tenia 4 anys, es relaxava i agafava un son que esdevenia plàcid.

El fet que el pare fos músic i també el seu tiet (és l’organista Jordi Figueras) va comportar que casa seva fos entrada i sortida d’altres companys d’ofici per preparar concerts, alguns d’ells com intèrprets en la programació i el Festival de Jazz de la Nova Jazz Cava i molts d’altres com espectadors. En Pepo s’hi va colar de petit a la Cava, amb els pares, i tancava els ulls aixoplugat al guarda-roba.

Canvi de cromos

El seu pare va voler que el seu fill s’enamorés de la música, fins al punt de fer intercanvi de cromos. “Recordo que a 5 anys em va donar una guitarra vella i em deia que si no aprenia a tocar, no hi havia excursió amb el jeep a la muntanya. I és clar jo vaig aprendre si o sí”. Amb el temps va anar transitant pel punk, el soul, el rock, el blues, el country.

Al llarg d’aquest temps, ha estat impulsor i ha participat en diverses formacions com Soul Beams, una banda de soul de Terrassa que va fer concert en el 36 Festival de Jazz a la plaça Vella l’any 2017 i va girar bolos amb molt èxit. En aquest moment té projectes diversos, un dels quals és All Woods que toca country i que viatja molt a França en festivals i altres esdeveniments musicals.

Una de les coses que el caracteritza és que sempre està implicat en projectes locals. “Tinc molta sort perquè avui estaré al costat de músics boníssims i, de fet, tots els que compartim propostes ho són. I també amics de l’ànima. “Quan tens complicitat, tot flueix, perquè només amb una mirada ja saps què passa i tots anem a una. I això és genial en aquesta feina artística”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un quartet de Bluesmen a la Nova Jazz Cava
To Top