Publicitat
Cultura i Espectacles

Nou viatge musical i poètic amb el Quartet Brossa

La formació de corda publica “Les transformacions”, el seu vuitè disc

Abaix, Marcel Ayats, Aleix Puig, Imma Lluch. A dalt, Pere Bartolomé

El Quartet de Brossa de Terrassa, un dels que té més renom a la ciutat juntament amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, acaba de publicar el seu vuitè disc. Porta per nom “Les transformacions” i consta de 20 peces per a quartet de corda inspirades en el llibre de poemes homònim de Johannes Eyckermann, de l’època del Renaixement, que parlen de les relacions amoroses. Des de l’enamorament inicial, passant per l’èxtasi i l’eufòria, però també per l’horror, el dolor o la tendresa.

Aleix Puig, un dels violinistes de la formació, és l’autor d’aquest viatge musical que defineix com intens i emocional. “Estic i estem molt satisfets del treball. He construït un llenguatge molt particular perquè jo no sóc compositor d’ofici. El resultat és molt eclèctic. Hi ha influència de moltes músiques: contemporània, bandes sonores, barroca, minimalista… Podríem dir que hi ha sonoritat històrica”.

El músic agraeix haver fet aquesta immersió en Johannes Eyckermann. “El dia que l’estimat poeta i actor Elies Barberà em va posar a les mans el llibre de poemes “Les transformacions” vaig sentir a l’instant la fiblada creativa per alimentar, amb aquelles navalles poètiques, la meva il·lusió d’escriure música per a corda”, diu el compositor del col·lectiu Brossa.

Puig explica que el llibre és molt bonic. “Són poesies que em van atrapar de seguida perquè són molt modernes i antigues a la vegada. I, de seguida, vaig emprendre el camí de crear la música sobre aquest personatge científic i humanista que un dia va abandonar la ciència i es va llençar a la poesia i a l’amor”.

El Quartet Brossa començarà a girar en directe el nou disc l’any 2023, però té dos videoclips a les plataformes digitals per fer el tastet. Ara per ara està fent els bolos compromesos del disc anterior. La formació està integrada per Pere Bartolomé, violí juntament amb Puig, Imma Lluch, viola i Marçal Ayats, violonchelo.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top