Publicitat
Cultura i Espectacles

Musik Parc amb ritmes del Carib i de jazz

Doble concert gratuït amb Jam Jamaica All Stars i Atenea Carter

La Jam Jamaica All Stars compta amb els germans Jepi i Joan Humet, de Terrassa / Gemma Pujol

La música, a Terrassa, està present gairebé tot l’any i en diferents estils perquè també hi ha moltes entitats i persones amb inquietuds diverses. Fa cinc anys, un grup de persones vinculades al vessant més tècnic de l’espectacle van crear l’associació Reactiva i van posar en marxa la primera edició de Musik al Park. (Parc de Vallparadís). Va arrencar amb concerts de música de soul, reggae, rumba i rock i activitats infantils i va acollir unes 900 persones.

Contents amb l’èxit, va promoure una segona edició i fins avui que serà la cinquena. Enguany, el Music al Park es ressitua al pati de la Nova Jazz Cava amb una oferta doble per dissabte i diumenge. El primer a trepitjar a l’escenari és la formació Jam Jamaica All Stars i la segona serà la cantant i pianista Atenea Carter. Els dos concerts tindran lloc a les 21.30 hores i són gratuïts.

Aquesta no és la primera vegada que el Music Park obre nous espais als seus concerts. Les dues primeres edicions es van celebrar a l’escenari Vela del Parc de Vallparadís, la tercera a les sales La Faktoria i Fred Astaire per la pandèmia, i la quarta al Parc de Sant Jordi. “La nostra voluntat era mantenir el format de les dues primeres edicions a Vallparadís, però va venir la pandèmia i ens van haver d’adaptar a la situació. I, per altra banda, també han caigut les subvencions que teniem”, explica Guillem Aragonès, membre de Reactiva i tècnic d’espectacles.

Els canvis

Des de 2018 fins avui, doncs, el Musik Parc ha passat per espais tancats, les sales La Faktoria i Fred Astaire, el 2020, per la Covid, i pel Parc de Sant Jordi (2021). També han variat les dates (setembre, octubre, juliol…). Enguany es va proposar per aquests finals de juliol i van cercar col·laboracions externes. En les gestions es va sumar el Club Jazz Terrassa. És per això que el festival, reduït a dos concerts, es fa al pati de la Cava.

Aragonès remarca que l’essencial és que la proposta celebri una cinquena edició. “El més important es que poguem fer el Musik Park i que els concerts siguin gratuïts com sempre. Ens agradaria programar-me més. Aquest any ha anat així i estem contents de tirar-ho endavant gràcies al Club Jazz Terrassa i el servei de Cultura de l’Ajuntament”.

El programa s’obre amb Jam Jamaica All Stars, una formació de 10 músics on Judit Robles hi posa la veu. Es tracta, d’una banda, que va néixer de la llavor que la música caribenya va deixar a Catalunya en els anys 90. Aquesta música va omplir de gom a gom totes les sales i festes majors del país i va fer que tota una generació de músics s’engresqués amb la idea de crear la seva pròpia banda.

Dues dècades després , i agermanats sota la bandera de la música jamaicana, es va crear aquest nombrós conjunt integrat per membres de diversos grups del país per interpretar tot un reguitzell de clàssics jamaicans. I vint anys més tard encara donen guerra, sobretot amb la trobada de cada any a la Festa de la Ratafia a Igualada d’on són originaris els fundadors del grup, commemorant la música que tant els agrada, en format de Jam Session.

Els seus integrants són membres i o /exmembres de bandes com Sybarites, Root Diamoons, Gramophoe All Stars, Terratombats, Don Cosmic, Soweto, Adala Moonrakers, The Same Song Band , a4 Reggae Orchestra, The Soul Beams, entre d’altres.

La formació que inaugura el Musik compta ambdós Humet de Terrassa, el Jepi, al saxo alt i el Joan, al trombó. Igualment, hi formen part Ricard Carles, a la bateria, Guillem Farrés, a les percussions, Joan Llansana, al baix, Ahmed Boukarrouh, a la guitarra, Àlex Climent, als teclats, Bernat Albet, al saxo tenor, Oriol Escolano, a la trompeta.

La cantant de jazz i pianista Atenea Carter

La veu premiada

La cita del diumenge és amb Atenea Carter, una de les veus femenines del jazz més reconegudes a casa nostra que, a més, és teclista. L’artista, que ha actuat a Terrassa en diverses vegades, va començar el seu projecte com a compositora al grup Another Way, amb el qual va realitzar més de 200 concerts a sales com Harlem Jazz Club, Hard Rock Cafè i Razzmatazz, on en aquesta última va guanyar el premi a la millor veu a la 5a edició el concurs “Big Cast Live!”. En paral·lel va liderar la formació Atenea Carter & The Mighty Might, amb la qual va llançar el disc “Together and Free”, on la cantant compon les melodies part de les harmonies.

Atenea ha entrat també als escenaris de les pantalles de casa com TV3, MTV, així com a les ones de Radio 3 i Catalunya Ràdio. També ha posat la veu per anuncis de grans marques com Nocilla o Activia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Musik Parc amb ritmes del Carib i de jazz
To Top