Publicitat
Cultura i Espectacles

La nova temporada d’arts escèniques oferirà una desena de propostes a la tardor

Un dels principals atractius serà l’actuació de Juan Diego Botto amb un espectacle sobre Lorca

L'actor Juan Diego Botto, en una imatge de Sergio Parra

La temporada municipal d’arts escèniques per a aquesta tardor oferirà una desena de propostes entre el 4 d’octubre i el 14 de desembre, mantenint la seva aposta per oferir una programació àmplia, diversa, atractiva, accessible i pensada per atraure tota mena de públic. Un seguit d’espectacles als quals cal afegir, també, una oferta pensada especialment per al públic familiar i per connectar i apropar la població més jove a les arts escèniques. Una programació que inclou teatre, projeccions o un taller per acostar els infants a la noció de la crítica teatral.

La venda d’entrades per a la temporada de teatre d’aquesta tardor s’inicia avui, dilluns 1 d’agost, i les localitats es podran adquirir en línia a través de la plataforma Entràpolis i presencialment a la Casa Soler i Palet o a les taquilles dels teatres Principal o Alegria el mateix dia de la representació.

La programació de tardor arrencarà el proper 4 d’octubre amb la representació de l’obra “Circografía de una travesti” al Teatre Alegria i a càrrec de la companyia Victoria Sickness. Un espectacle de circ que inclou música en directe, acrobàcia, text i projeccions.

El 13 de novembre, al Teatre Principal, es podrà veure l’obra “Èxit. Through the gift shop”, una coproducció de Carla Rovira i Terrassa Arts Escèniques Lloret de Mar i FiraTàrrega que a través de la visita a un museu proposa una reflexió a l’entorn de la importància de l’èxit en els processos de gestació i maternitat.

La programació de tardor continuarà el 20 de novembre al Teatre Principal amb la representació de “Una noche sin luna”, escrita i protagonitzada per l’actor Juan Diego-Botto i que sota la direcció de Sergio Peris-Mencheta i basada en textos de Federico García Lorca, parla de la figura del poeta per acostar el públic als aspectes menys coneguts de la vida i l’obra de Lorca.

El 3 de desembre, dues de les còmiques més reconegudes de Catalunya, Judit Martín i Alba Florejachs, portaran el seu espectacle “Pongo” al Teatre Alegria. Una proposta on les dues artistes posaran a prova les seves habilitats d’improvisació, creant un espectacle teatral a partir de l’anècdota personal explicada per alguna de les persones del públic triada a l’atzar.

D’altra banda, Terrassa acollirà enguany algunes de les activitats previstes dins la celebració de la VI Trobada Internacional d’Arts Vives AM22, que se celebrarà entre el 21 de novembre i el 14 de desembre. Utilitzant les arts vives com a fil conductor, aquest certamen vol fomentar espais de creació i reflexió a través del cos que contribueixin a transformar el sector de les arts escèniques cap a la diversitat i la inclusió cultural. En el marc d’aquesta trobada, el Teatre Principal de Terrassa acollirà dos espectacles de dansa: “Kolochi Baw” d’Aïda Colmenero Dïaz, el 10 de desembre, i l’estrena mundial de la darrera creació del coreògraf i ballarí Oulouy, el 14 de desembre.

Programació familiar

La programació familiar d’Arts Escèniques a Terrassa per a aquesta tardor s’iniciarà el 22 d’octubre al Teatre Principal amb la coproducció del Festidal Didó i Terrassa Arts Escèniques “Sense Lluna”, a càrrec de la companyia Samfaina de Colors. Es tracta d’una obra que convida a la reflexió sobre l’harmonia i l’univers a través de la música i on les fases lunars passen a representar el cicle de la vida.

El 5 de novembre a les 12 h, la programació familiar arriba a la Biblioteca Central de Terrassa amb la projecció d’“Infinitus”, un espectacle adreçat a infants a partir dels 6 anys en què la creadora Magda Puig explora, a través del teatre de paper i els mecanismes de pop up, què passa quan tot allò que coneixem desapareix i cal començar a caminar per un món desconegut.

Aquestes projeccions familiars es traslladaran, la tarda del 5 de novembre, al Centre Cívic Municipal Avel·lí Estrenjer, on a partir de les 17 h es podran veure les obres “Faust i jo” i “La vida es sueño”, dos espectacles basats en els clàssics de Johann Wolfgang Von Goethe i Calderón de la Barca, reinterpretats i adaptats per a infants a partir dels sis anys.

La programació familiar per a aquesta tardor finalitzarà el 6 de novembre al Teatre Alegria amb “Frank”, una posada en escena que traslladarà fins a la perfecta dictadura que els quadrats han creat trepitjant les llibertats dels triangles, els cercles i tota la resta de formes.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha explicat que “s’ha treballat per oferir una programació amb una àmplia varietat de registres, atractiva i pensada per arribar a un públic ampli i divers. Una programació que segueix en la línia de compromís de l’Ajuntament i del Servei de Cultura amb el segell GAS (Gèneres–Accessibilitat–Sostenibilitat), potenciant el talent femení i facilitant i garantint l’accés de tothom als teatres i a l’oferta cultural de la ciutat, fent-la més accessible i sostenible».

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top