Publicitat
Cultura i Espectacles

ADN local a les festes de la Mercè

Miki Núnez, Doctor Prats i La Queency formen part del gran cartell musical

Miki Núñez actuarà al nou escenari de la Zona Franca / Lluís Clotet

El cartell musical d’una gran Festa Major, com la de la Mercè de Barcelona, és el més esperat perquè dona possibilitat de sentir la música en viu de les nostres veus preferides. Enguany, la programació comptarà amb ADN local representant per Miki Núñez, Doctor Prats i La Queency, nom artístic de Francina Gorina.

Els dos primers formen part de la proposta de luxe de Los 40 Principales que estrenarà un nou escenari a la Zona Franca i actuaran el mateix dia, el diumenge 25 de setembre. En aquest espai també hi actuaran Portobello, Lola Índigo, i The Tyets. Per la seva banda, La Queency actuarà a l’antiga fàbrica Estrella Damm (també el mateix diumenge). A l’escenari de la Damm, la Queency compartirà festa musical amb Krissia i Lil Ella, Fotos de la Novia, Caoova i Al-V, entre altres.

La Queency és una de les apostes del cartell de la Mercè a l’antiga fàbrica Estrella Damm

Tenir presència a les festes de la Mercè de Barcelona és un privilegi per als artistes perquè l’èxit de públic ja està assegurat. I ho és perquè permet entrar en contacte amb els seguidors més fidels, però amb altres espectadors nous que aterrissin per primera vegada.

Els concerts que faran Miki Núñez, Doctor Prats i La Queency a Barcelona formaran també part de la gira que estan fent aquest 2022 i que és una de les més premudes, després de gairebé dos anys de programar i suspendre la música en viu per la pandèmia sanitària.

Considerat un dels artistes joves amb més talent i qualitat en els directes, Miki Núñez fa gira d’èxit amb un repertori que inclou temes com “Sin noticias de Gurb”, “No m’ho esperava”, o “Escriurem”, una de les cançons que el van llençar al cim i que va escriure després de participar en el talent show “Operación Triunfo”. El cantautor terrassenc, a més, arriba als directes amb el triomf aconseguit com a copresentador en el concurs musical “Eufòria” de TV3 i en haver posat la veu a la música a la cançó d’estiu de TV3 amb “Llums a Mitjanit”.

La banda de Doctor Prats també té una molt rebuda allà on mostra “Pel cantó bo”, el quart treball discogràfic que va veure la llum l’abril passat i va començar a girar un mes després. A Doctor Prats, que va estar a la Festa Major de Terrassa, li agrada moure’s per diversos estils de música, des de l’ska fins a la música electrònica passant pel reggae i el funk. Un dels temes que es va duu a la popularitat va ser “Caminem lluny”, que va guanyar el premi Enderrock al millor videoclip i el segon “Tu que fas”, que va ser la cançó en català més difosa a les principals radiofórmules de Catalunya entre 2018 i 2019.

Completa el triplet local a la Mercè 2022 La Queency, que portarà el so de la música urbana que també varen poder sentir a la Festa Major de Terrassa i en altres festes de barris de la ciutat. Les cançons de la Queency no deixen indiferent perquè parla de temes d’actualitat i sempre des del punt de vista de dona empoderada com “Posa’t rumantik” o “Costa Brava”.

El raper Lildami, en un moment del seu concert al festival Maleducats

De gira d’estiu en festivals i festes majors

La música no para a l’estiu on ciutats i pobles celebren els seus festivals i les festes majors. Els nostres artistes formen part de nombrosos cartells i alguns tenen unes agendes molt atapeïdes. Lildami, el nom artístic de Damià Rodríguez, pregoner i capgròs de la passada Festa Major de Terrassa, ha visitat el Mobofest de Mallorca, Castellvell del Camp i aquest divendres, 5 d’agost, estarà en el Festival de Sant Salvador del Vendrell. El raper, que s’enamora en un supermercat, té previst fer concerts fins al mes d’octubre amb una actuació última a la sala Apolo de Barcelona.

Miki Núñez, a més de la Mercè de Barcelona, ha debutat aquest estiu al prestigiós Festival Cap Roig de Sant Feliu de Guíxols i cal dir que ho ha fet amb molt bona nota. El Miki prepara les maletes per ses Illes, en concret pel Festival de Menorca, on actuarà aquest dissabte 6 d’agost, amb un repertori de temes més nous i de sempre. I de Menorca navegarà de nou a Barcelona i fins a Sant Cristina d’Aro (8 d’agost) i a finals de mes a Granollers (25 d’agost).

Gemma Humet, una de les veus més preuades de la música catalana, està també presentant el seu nou treball “Rere tot aquest fum”. L’esperen el 13 d’agost a Sant Antoni de Calonge i una setmana després, el 19 d’agost, al Far de Calella de Palafrugell. Sense Sal, la banda que s’acomiada, té cita el 23 d’agost a Bilbao i el 16 de desembre a la Sala Apolo de Barcelona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
ADN local a les festes de la Mercè
To Top