Publicitat
Cultura i Espectacles

Un àlbum de fotos amb sentit de l’humor

El periodista publica el llibre “Un millón de cosas”

L'autor i periodista Xarli Diego

“Un millón de cosas”. Aquest és un llibre que us farà viatjar pel món d’una manera diferent. El seu autor, Xarli Diego, periodista de Terrassa i establert a Barberà de la Conca, pren la imatge com a excusa per explicar coses amb molt sentit de l’humor. Són fotografies de viatges, per feina o plaer per diferents països, fetes perquè el que mirava li havia despertat una certa curiositat. I, a partir de la imatge, ha escrit el text que fusiona la realitat i la ficció.

Alguns exemples d’aquest “milió de coses” que descobrirà el lector són l’anunci que diu “Dependienta que tenga interés en trabajar”, que va trobar penjat en una botiga d’Empuriabrava o el prec “Demano salut i moltes vendes de cava”, escrit sobre un palet de fusta enmig de missatges en japonès a dins d’un temple al país de l’Orient. O també d’altres imatges més quotidianes com la que va observar a la República Dominicana, amb un jove que rebia l’esbroncada de l’avi perquè s’havia adormit a la parada de venda de productes.

L’autor explica que “Un millón de cosas” és un recull de més de 300 fotografies curioses i divertides fruit de viatges a la Xina, Japó, República Dominicana, Mèxic, també per ciutats d’Europa i sobretot de Catalunya i de l’Estat. “Són imatges que criden l’atenció i que no són les que faries com a turista. I a partir d’aquí hi ha un text escrit amb molt sentit de l’humor. Perquè l’objectiu és que sigui un bàlsam per passar una estona divertida, riure i somriure”.

El llibre fa homenatge als periodistes Luís Arribas Castro i Luís Carandell, dos referents de la seva època com va començar a treballar a la ràdio. Amb el primer, a qui considera un mestre de l’ofici, va coincidir a Ràdio Barcelona. Arribas Castro era llavors una estrella consagrada de les ones i ell un jove de 21 anys que tot just començava. Recorda que el locutor tenia un programa que es deia “La ciudad es un millón de cosas” i que d’aquí ha pres el títol per batejar la seva publicació.

Segona publicació

Aquest és el seu segon llibre i ha estat publicat per Amazon en paper i e-book per tot el món. El primer és “Gràcies per la música!” (Pagés Editors, 2019). Destaca que “són diferents perquè el primer té un caire autobiogràfic del meu treball a la ràdio i de les entrevistes a artistes espanyols i internacionals. Aquest segon és com un àlbum de viatges que surt a partir de l’observació del dia a dia perquè als carrers hi passen moltes coses que et fan especular, imaginar”.

El llibre posar el punt final amb imatges de Barberà de la Conca, on l’autor resideix des de fa un any i mig. La fotografia del petit poble (té 475 habitants) també s’allunya de la mirada de l’atractiu turístic (el castell templer i el celler modernista de Cèsar Martinell) per endinsar-se en aquelles coses que ens passen més desapercebudes com un ametller florit o el pas de tres rucs per un carrer estret. Una complicitat que Diego també ha cercat en altres poblacions de la comarca, com Montblanc, on hi ha una imatge de les festes medievals d’un cavaller i un escuder en un carrer Major buit i solitari.

El periodista comença les presentacions d’aquest “milió de coses” aquesta setmana, aquest dissabte, a la capella del castell de Barberà de la Conca i després d’aquesta en vindran més. Mentrestant, ja planifica el seu tercer llibre, que serà una novel·la amb humor, que és l’especialitat de la casa, diu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un àlbum de fotos amb sentit de l’humor
To Top