Publicitat
Cultura i Espectacles

Premi del públic a Montreal per a “La Piedad”, film interpretat per Manel Llunell

El film interpretat per Manel Llunell va triomfar a Montreal, anirà a Austin i a l’octubre arribarà a Sitges

L’actor terrassenc Manel Llunell, en un fotograma de “La Piedad”, al costat d’Ángela Molina

El darrer treball per a la pantalla gran de l’actor terrassenc Manel Llunell (23 anys), “La piedad”, dirigit pel madrileny Eduardo Casanova, es va endur el premi Silver Audience Award (premi de plata del públic) a la millor pel·lícula internacional en el Festival Fantasia de Montreal. Amb aquest guardó, són ja dos els que acumula aquest treball en el qual Llunell interpreta el paper del fill d’Ángela Molina.

La trencadora proposta del director de “Pieles” va rebre també el passat 9 de juliol el Premi Especial del Jurat d’una de les seccions del Festival Internacional de Karlovy Vary, a la República Txeca. A la seva trajectòria pels festivals internacionals cal afegir-hi que “La piedad” també va formar part de la secció oficial del Festival BIFAN, que es va celebrar a la ciutat sud-coreana de Bucheon.

D’Austin a Sitges

Manel Llunell viatjarà en les properes setmanes a la ciutat nord-americana d’Austin (Texas) amb l’equip de “La piedad” per promocionar el film, que concursarà a l’Austin Film Festival. A l’octubre, la pel.lícula es veurà, per primera vegada a Espanya, al Festival de Sitges, on Llunell ja va ser present fa dos anys amb “Malnazidos”.

Aquesta coproducció entre Espanya i Argentina, és el segon treball de Casanova, que encara està pendent d’estrenar-se a les nostres sales. La història s’endinsa en la tòxica relació entre una mare i un fill fent una comparativa amb la dictadura de Corea del Nord. S’ha rodat en diferents localitzacions d’Andalusia i Madrid.

De l’obra, la crítica ha dit que Casanova conta una història profunda, necessària i realista, de manera completament irreal, fantàstica i al·legòrica. “La piedad” té com a protagonista femenina Ángela Molina, al costat d’Ana Polvorosa i María León, entre altres. Llunell interpreta a Mateo, el fill que viu amb la seva mare Libertad (Ángela Molina) en un món de color de rosa fins que un dia li diagnostiquen un càncer.

Per a l’actor terrassenc, “La piedad” és el seu segon llargmetratge amb un director espanyol després de “Malnazidos”, de Javier Ruiz Caldera i Alberto de Toro. Aquest film, rodat a diverses localitats catalanes, entre elles Terrassa, va inaugurar el Festival de Sitges l’any 2020. Després de passar per les sales un any i mig més tard, actualment es pot veure a Netflix. Llunell va coprotagonitzar la sèrie de TV3 “Moebius”, dirigida per Eduard Cortés i Patrícia Font, on interpretava el Natxo.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top