Publicitat
Cultura i Espectacles

Aire jove a la creació egarenca

Ningú neix tenint èxit, ni sent un prodigi dalt de l’escenari o dominant una branca artística (o més d’una). El camí no és fàcil, està ple de sotracs. Tots els artistes famosos que coneixem avui dia, que han transcendit en els anys o que estem segurs que ho faran, han caigut mil vegades, i probablement hagin tocat fons fins a aconseguir aixecar-se i convertir-se en Freddy Mercury o Nina Simone, Alfred Hitchcock, Salvador Dalí o Frida Kahlo, Marilyn Monroe o l’actual Penélope Cruz. Si alguna cosa tenen en comú tots ells, és que guardaven un talent innat a dins. La confiança en ells mateixos i la constància és el que els va ajudar a assolir l’èxit i ser exemples per gent de tot arreu.

A Terrassa no ens quedem curts en talent, i als joves de la ciutat no els falten les ganes de crear art en les seves diverses formes. Per donar a conèixer aquest talent, hem entrevistat a quatre artistes egarencs de 22 i 23 anys, cadascú destacat en la seva disciplina. Amb el seu testimoni descobrim les realitats de cada camp, la seva evolució des del principi fins arribar a la seva creació més recent, i què és el que més els emociona de l’art. Els quatre són conscients que no és un món fàcil, que es comença des de baix i amb feines precàries, sovint sense cobrar i que són professions “intenses i gens constants”.

Ara bé, els quatre tenen clar que volen viure de les disciplines artístiques que més els apassionen, perquè són el motor que els mou per seguir endavant. No tenen por d’explorar món i marxar lluny per provar sort, ja sigui a altres ciutats de l’Estat o a altres continents.

Hugo Sánchez, músic

“Gravar una cançó és deixar un record que mai desapareixerà”

Els viatges amb cotxe amb el seu pare i Police sonant. Des de sempre, la música ha estat a l’ADN de l’Hugo, però aprendre a tocar la guitarra de manera autodidacta va ser el primer pas per esdevenir músic. Després van néixer les primeres cançons i discs, l’annexió del piano i l’adquisició d’un local que empra com a estudi musical. “Gravar música és deixar un record que mai desapareixerà”. De referents, l’Hugo consumeix des dels Beatles fins a Kanye West i Randy Newman. No vol encasellar-se en cap gènere. Un dels singles que més el representa és “A veces creo que” i un nou que està en procés de llançament, amb un videoclip gravat a Terrassa.

Alejandro Ortubia, director de fotografia

“Vull explicar històries amb la llum”

El cinema sempre ha apassionat l’Alejandro. És director de fotografia i gafer (cap d’elèctrics, del personal d’il·luminació) i participa en rodatges de pel·lícules, curts i videoclips. “M’encanta jugar amb els contrastos. I explicar històries amb la llum”. Els rodatges són de 14-15 hores seguides. Fa poc li van oferir una feina d’elèctric per una pel·lícula de Netflix, però la va rebutjar per col·laborar amb una producció de l’Escac (on ha estudiat), que s’ha gravat a Terrassa amb ell com a director de fotografia. L’últim rodatge ha estat pel curt “Sugar”, a Londres. La pròxima pel·lícula es rodarà a l’Amazonas, a Colòmbia, amb la productora Vidas Pasadas.

Helena Laguna, dibuixant

“Dibuixar és una altra manera de mirar”

Als 15 anys, l’Helena duia una llibreta a tot arreu per dibuixar. Per ella, “dibuixar és una altra manera de mirar”. Se sent connectada amb la tècnica del gravat: “És una metàfora de recordar”. Té el seu propi taller i ha exposat a Terrassa i arreu d’Espanya. Actualment es troba a Xile, on exposarà un conjunt de peces sobre Roser Bru, artista catalana exiliada a Xile.

Jordi Carmona, actor

“Has de marcar la diferència i viure cada paper”

Quan era petit i feien una obra de teatre a l’escola, en Jordi escollia el paper protagonista. “Sempre ho he tingut a dins”. Durant l’adolescència va provar audiovisuals i periodisme. “Em vaig adonar que realment m’agradava estar davant de les càmeres, no darrere”, diu. És un enamorat del teatre i sempre busca superar-se a ell mateix. Li solen donar papers còmics, però vol desmarcar-se i evitar que l’encasellin. “Vull que em suposi un repte. Has de marcar la diferència, viure cada paper al 100%”. Recentment, en Jordi ha gravat un anunci per la marca d’arròs Nomen i té previst marxar a Madrid per buscar feina d’actor, projectes nous i perseguir el seu somni.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top