Publicitat
Cultura i Espectacles

El flamenc més universal torna als carrers de la ciutat

La segona edició del festival aposta per artistes flamencs amb reconeixement internacional i grans promeses terrassenques

La cantaora sanluquenya Naike Ponce és una de les cantaores destacades del cartell

El festival de flamenc de Terrassa torna amb la seva segona edició entre els dies 10 i 23 d’octubre. A la seva programació hi destaquen els noms de la cantaora Naike Ponce, la bailaora terrassenca Rocío Merino i el cantaor Jeromo Segura, entre altres.

Organitzat per l’associació Flamencologia, que forma part de la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa, vol portar a la ciutat un flamenc “universal”, assegura el seu president, Pedro José Limón. El festival de flamenc de Terrassa vol seguir el lema de l’entitat que l’organitza, que és “universalitat, difusió, estudi i gaudi del flamenc”, explica el seu president. És per això que el seu cartell no es limita a la música ni a la que tingui un origen determinat, sinó que aposta per la fotografia, l’espectacle, les xerrades i les classes didàctiques d’artistes d’arreu del territori.

El tret de sortida de l’edició se celebrarà el 10 d’octubre a la biblioteca central, amb l’exposició fotogràfica de José Rodríguez Urbano i Lluís Clotet, que es podrà visitar fins a l’últim dia del festival. A la inauguració actuaran Ana Lorenzo, El More, José Ponce i María del Mar Cobos. El seguiran un recital de poesia flamenca al local dels Amics de les Arts i una xerrada il·lustrada a la Casa Alegre de Sagrera els dies 14 i 15.

Al programa flamenc d’enguany hi ha una activitat que es repeteix respecte a l’any passat, l’actuació de flamenc al carrer que es farà al Mercat de la Independència. Aquesta vol representar la part més festiva del flamenc. A la vegada, però, Limón reivindica la qualitat d’aquest tipus d’actes, ja que “que sigui gratis i al carrer no té res a veure”.

El plat fort de l’edició és, sens dubte, l’espectacle que s’estrenarà al Teatre Alegria el dissabte 22 d’octubre, “Encuentr@ Flamenc@”. Naike Ponce, nominada als Grammy Llatins; Jeromo Segura, guanyador del prestigiós premi Lámpara Minera i els terrassencs Rocío Merino i Daniel Rodríguez formen part del grup de set artistes de diferents disciplines que protagonitzen l’espectacle. El festival es tancarà amb una classe magistral a la seu de l’associació organitzadora, amb figures destacades com la de Gaspar de Holanda.

Rosa Boladeras, regidora de cultura de l’ajuntament, també ha volgut donar un reconeixement especial al flamenc, lligant-lo amb la multiculturalitat de la ciutat i assegurant que el consistori tenia “un deure amb el flamenc”. Espera que l’edició d’enguany reforci la idea que Terrassa és “una ciutat molt diversa”.

Encara que semblin dos estils musicals molt diferents, el festival de flamenc vol arribar a imitar a Terrassa el model d’èxit del jazz. El cap de l’organització explica que el seu objectiu és fer un “salt de qualitat” en l’oferta cultural flamenca, a la vegada que apropen l’estil a tothom: “el flamenc ve de tot arreu, té influències gallegues, catalanes, aragoneses… no és només dels andalusos”. Amb aquesta idea de compartir la cultura, Limón anima als qui no coneixen el flamenc a “donar-li una oportunitat”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El flamenc més universal torna als carrers de la ciutat
To Top