Publicitat
Cultura i Espectacles

5.000 euros per debutar al cinema

L’alumne de màster de l’Escac, Felipe Franco, produeix el seu curtmetratge

Felipe Franco (a la dreta) en el treball de rodatge

L’estudiant de màster de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac) de Terrassa, Felipe Franco, ha engegat una campanya de micromecenatge de 5.000 euros per produir el seu curtmetratge “21 días”. Franco ha quedat gratament sorprès perquè gairebé en tres setmanes (va començar el 13 de setembre) ha assolit la quantitat que necessita. “Estem al 95% del nostre objectiu i esperem arribar al 100%. I ens agradaria engegar una segona fase per arribar fins als 7.500 euros. Aquesta quantitat és per anar als festivals i per reduir la meva inversió personal en el pròxim curtmetratge perquè aquest primer l’he pagat únicament jo amb els meus estalvis”.

El curtmetratge “21 días” és una història de ficció en la qual el “big data”  i la intel·ligència artificial han arribat a l’extrem que els governs saben quan morirem cadascú de nosaltres. La trama té com a protagonista l’Olaf, un informàtic que decideix revoltar-se contra el sistema quan rep la carta institucional anunciant-li que li queden 21 dies per traspassar.

L’autor subratlla que és un apassionat dels temes sobre l’evolució de la nostra societat i de la nostra relació amb la tecnologia i les seves conseqüències. “El meu pare era programador abans de jubilar-se. Jo vaig créixer programant d’ençà que era un nen i vaig participar en olimpíades de programació. Les dades són importants i ara mateix les nostres estan repartides i emmagatzemades en molts llocs diferents que permeten tenir la informació dels nostres comportaments, preferències i necessitats”.

Felipe Franco prové del món de la publicitat, un sector que el va portar, des dels 17 anys, des de Brasil (lloc de naixement) fins a la Xina i després a Praga i Alemanya. Actualment viu a Barcelona, però té també la residència alemanya pel temps que va viure allí.
En aquests moments vol dedicar-se al cinema i ja s’ha proposat fer el seu primer llargmetratge. Pel que fa a centre d’interès, li agradaria fer pel·lícules que facin pensar i reflexionar, i que obrin la porta a la crítica social. Es troba còmode amb el gènere de la ciència-ficció, però no descarta experimentar altres llenguatges.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
5.000 euros per debutar al cinema
To Top