Publicitat
Cultura i Espectacles

Moltes lletres premiades

Cinc certàmens llliuren els seus premis al Teatre Alegria

Jaume Bosquet, guanyador del premi de poesia Agustí Bartra de Poesia /Alberto Tallón

La ciutat promou des de fa temps un bon nombre de certàmens literaris, alguns dels quals fan tribut a reconegudíssims firmes com Agustí Bartra i Anna Murià, fills adoptius de Terrassa ja traspassats, i Marta Pessarrodona, nascuda aquí. Alguns d’aquests certàmens feien el lliurament del guardó per separat i enguany, es va decidir fer un acte conjunt, amb el títol de la Festa de les Lletres i al Teatre Alegria, per donar més relleu i visibilitat.

La gala, celebrada ahir, va atorgar fins a cinc premis en diversos gèneres i categories. El més important i consolidat és el Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia en català que, convocat per Amics de les Arts i Joventuts Musicals, en la seva XIX edició, ha estat per Jaume Bosquet per la seva obra “Peus de cedre”, que serà publicada en coedició amb Pagès Editors. Jaume Bosquet, nascut a Salt l’any 1956 i exprofessor de llengua i literatura catalana a l’Institut La Garrotxa d’Olot, ha publicat diversos llibres de poemes i ostenta, entre altres premis, el Miquel de Palol pel poemari “Trasvasament” (2013) i els Jocs Florals de Barcelona de 2009 amb l’obra “Triacant”.

Per la seva banda, el Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català en la seva quarta edició, convocada també per Amics de les Arts i Joventuts Musicals, ha recaigut en Dolors Olivencia Pérez amb l’obra “No tenim remei”. El guardó està dotat econòmicament en mil euros i amb la publicació a Voliana Edicions.

El Premi de Narracions Curtes Josep Soler i Palet és un altre amb veterania. Enguany, ha celebrat la seva XIII edició de la mà de l’Ateneu Terrassenc i el jurat ha distingit amb el primer premi a Sònia Guillén amb l’obra “Fupar”. En aquest certamen hi ha més categories. El segon premi ha estat per Eulàlia Fornells amb “Aquella mirada” i el tercer per Marcel Bartomeus amb “La gallineta cega”.

Els guanyadors, així com els seleccionats, han rebut una dotació econòmica en funció de la categoria del premi i lots de llibres per gentilesa de La temerària, Llibreria Cinta i Casa del Llibre. També veuran publicats els seus relats en format de llibre virtual el mes d’abril a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Terrassa.

Més guardons

Durant la festa també es va lliurar el Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona, impulsat també per Amics de les Arts i Joventuts Musicals, per a joves fins a 30 anys. Es tracta d’un certamen molt jove perquè sols ha celebrat tres edicions i té dues categories. El guardó en categoria de poesia escrita ha estat per Marc Baltà per “La pell esquinçada” i el premi en poesia visual per a Carol Priego per “En patis de sol i gessamí”. Els guanyadors han rebut una beca de 1.000 euros per la creació poètica, així com invitacions a activitats culturals.

El palmarès es va completar amb els premis de l’associació LGTBIA+ amb tres categories. El primer guardó ha recaigut en Sandra Mateos Barranco per “Amores de trinchera”, el segon per a Antonia Viedma, per “Audentis Fortuna luvat”, i el tercer per a María Antonia Caballero Ramírez per “Carta de desamor a Lucía”. Tots ells han rebut dotació econòmica, en funció de la categoria; un trofeu i llibres de regal.

L’acte va comptar amb la lectura de poemes d’Agustí Bartra a càrrec de l’actor Pep Pla; de contes d’Anna Murià i de poemes de Marta Pessarrodona a càrrec de l’actriu Rosa Cadafalch i de la representació dels projectes guanyadors de l’anterior edició del Premi de Poesia en català Marta Pessarrodona per a joves.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top