Publicitat
Cultura i Espectacles

El swing francès envairà la Nova Jazz Cava

Marta Sierra presenta el seu primer àlbum, “París Connection”

La violinista Marta Sierra

La programació estable de la Nova Jazz Cava presenta aquest dissabte un concert amb novetats perquè la protagonista, Marta Sierra, farà un doble debut. És doble perquè la violinista i compositora terrassenca pujarà, per primera vegada, al temple del jazz i perquè ho farà per presentar el seu primer disc, “París Connection”. Marta Sierra vindrà acompanyada en quartet, que està integrat per Fredrik Carlquist, al clarinet, Leandro Hipaucha, a la guitarra rítmica i Àlex Molas, al contrabaix.

La violinista i compositora està expectant per aquesta posada de llarga al temple del jazz. “És actuar en un espai de referència del jazz a casa i això fa molta il·lusió”. Explica que el concert tindrà com a eix central el seu nou àlbum, “París connection”, que sona a ritme de swing i de “jazz manouche” o “jazz gitano”. Un disc gravat a cavall entre Barcelona i la capital francesa, editat amb el segell local de Temps Rècords i elogiat pels noms més coneguts del “jazz manouche” com Dorado Scmitt, Florin Niculescu o Aurore Volquè.

Marta Sierra es mostra satisfeta d’aquest treball. “És un àlbum que recull set temes i que s’inspiren en el París d’entreguerres. En aquell moment a la capital parisenca va sorgir un jazz que volia imitar al de Louis Armstrong, però que canvia el conjunt instrumental. Els músics francesos hi posen violí, acordió, clarinet i substitueixen el trio clàssic del jazz (piano, baix i bateria), per les guitarres i el contrabaix. Amb tot, el resultat és un jazz francès amb molt swing que s’enriqueix d’altres influències com el ‘gypsy jazz’ de les comunitats gitanes i que es completarà amb composicions més modernes”.

Nascuda a Terrassa, Marta Sierra, de 37 anys, té una relació especial amb París, on actua sovint en sales i clubs que programen música de jazz francès de melodia gitana i que té com a primer referent al guitarrista belga Django Reinhardt i després al violinista francès Stéphane Grappelli. El punt de partida d’aquesta relació i intercanvi d’experiències va ser la coneixença del guitarrista francès Maxime Bousquet amb qui, de fet, la violinista té al seu propi Django.

La Marta conta que aquest anar i venir cap a França li agrada. “Toco amb grups de músics diferents i m’enriqueix molt. Jo tinc la sort, a més, que estic en una posició neutral perquè no soc ni francesa ni gitana, soc catalana. No em quedo a cap territori en concret, però aprenc de tot”. La violinista també fa concerts a Barcelona i, precisament, aquest divendres, actuarà, amb músics francesos al restaurant CentOnze de Barcelona. En aquest concert es podrà escoltar temes del segon disc que es publicarà molt aviat i que van en la mateixa línia del primer. “Fa impressió tenir dos discs al mercat en poc temps, però ha sorgit l’oportunitat i no la podia deixar escapar”.

Ho diu perquè fa molts anys que batalla per viure amb la música i de la música. “És molt dur i complicat. Gairebé és una utopia. Fa set anys que ho intento i de moment, encara lluita perquè la música és el que dona sentit a la meva vida”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El swing francès envairà la Nova Jazz Cava
To Top