Publicitat
Cultura i Espectacles

L’Ateneu organitza una conversa amb Antoni Verdaguer

Aquest dimarts 24 de gener es durà a terme un col·loqui del documental “Raval, Raval…!

L’Ateneu Terrassenc continua fomentat la cultura de la nostra ciutat. Aquesta vegada a través d’una xerrada amb un dels directors i guionistes egarencs més coneguts, Antoni Verdaguer.

El proper 24 de gener a les 19.00 hores, al carrer de Sant Quirze, número dos, es durà a terme un col·loqui sobre el documental  “Raval, Raval…” del director terrassenc Antoni Verdaguer. Una activitat a càrrec de Ferran Peña i amb el reportatge fotogràfic  de Vicenç Massana.  El cineastaexplicarà com es va produir la peça i les complicacions i curiositats que van sortir durant el rodatge. La peça cinematogràfica és una història de ficció en clau documental sobre la vida quotidiana al barri del Raval, a Barcelona. El punt de partida argumental són les petites històries dels habitants. Aquests fragments de realitat constitueixen una mirada sense prejudicis i original sobre el dia a dia al cor de Barcelona.

El documental es va estrenar l’any 2006 i va ser nominada com a Millor pel·lícula en versió original catalana als VI Premis Barcelona Cinema. A més també va ser seleccionada per competir en la secció oficial internacional del Festival Internacions de Cinema del Caire.

Es tracta d’un documental de ficció produït per la productora Iris Star, protagonitzat per actors poc coneguts en el panorama cinematogràfic nacional i ambientat en tot moment en el barri barceloní i té una durada entorn dels 90 minuts.

Un documental que fusiona la realitat i la ficció

Seguint el concepte ja utilitzat per José Luis Guerín i la seva prestigiosa “En construcción”, el director terrassenc s’endinsa a l’interior del Raval per oferir-nos un retrat d’un barri on conviuen molts col·lectius: artistes, traficants, prostitutes, estudiants universitaris i, fins i tot, les persones que es guanyen la vida a les Rambles fent d’estàtues.

El film tracta temes com el racisme, la convivència, les classes socials, els maltractaments domèstics, l’especulació immobiliària, l’amistat. A través de la fusió entre realitat i ficció, entrecreua vàries històries que troben el seu denominador comú en el barri barceloní.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top