Publicitat
Cultura i Espectacles

Allà on rodar l’episodi pilot

El FilmLab serà inaugurat al març i servirà per estudiants, emprenedors... / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El Parc Audiovisual té un projecte a estrenar i d’altres dos en estudi damunt la taula. Es tracta del Filmlab, un gran d’FP d’oficis relacionats amb la cinematografia i un Museu del cinema.

Per no passar l’arada davant el bou, cal arrencar amb el nou FilmLab, que s’inaugurarà al març. Es tracta d’un nou estudi, amb potent maquinària, on els estudiants podran anar a rodar episodis pilot. “O sigui, si tenen al cap la idea de fer una sèrie, hi podran gravar un primer episodi, un prototip, amb el qual poder anar després a reunir-se amb promotors i ensenyar-los el producte físic”, explica Pep Forn, regidor de Projectes Audiovisuals. I és que la recerca de finançament és clau en aquest sector.

També estarà adreçat a emprenedors o professionals que no disposin dels recursos i el vulguin emprar. I més important, no serà un estudi exclusivament d’actors. I és que també hi haurà sortida per a l’animació, les arts digitals, els multimèdia…

Rodatge a plató / NEBRIDI ARÓZTEGUI

El FilmLab té un pressupost de 250.000 euros, provinents d’una partida dels fons europeus Next Generation. De fet, una bona part ha estat dedicada en exclusiva a l’adquisició de maquinària audiovisual.

FP d’oficis de cinema

Per una altra banda, l’Ajuntament de Terrassa té damunt la taula el projecte de creació d’un Centre integrat d’FP d’oficis relacionats amb la cinematografia.

Tant és així que el passat divendres hi va haver una reunió amb representants del Departament d’Educació i de la secretaria general de Formació Professional, a les pròpies instal·lacions del Parc Audiovisual. I és és aquí on es podrien encabir les aules, concretament a l’edifici de l’antic Hospital del Tòrax. No debades, actualment hi ha més de 30.000 metres quadrats que es poden habilitar.

Interior de l’Hospital del Tòrax / NEBRIDI ARÓZTEGUI

En aquest centre es podria estudiar tota mena d’oficis relacionats amb el món audiovisual i el cinema, com ara electricisme, creació d’escenografia efímera, tècnics de so, d’edició d’imatge i so, muntadors d’escenaris i equips, vestuari, perruqueria, maquillatge especialitzat… “Tots els oficis que envolten la professió, vaja”, explica el regidor Forn. “Si tira endavant, la idea és que sigui un centre sense batxillerat, estrictament focalitzat al cinema”, detalla. “Així, les empreses vindrien directament a buscar els alumnes per fer pràctiques”, afegeix.

Actualment, a Terrassa ja s’ofereix Vídeo, discjòquei i so a l’IES Santa Eulàlia, Gestió d’esdeveniments a l’IES Cavall Bernat i decorats a l’Escola Municipal d’Arts i Disseny. La creació futura d’aquest centre integrat, tanmateix, no implicaria d’entrada lammodificació d’aquestes línies ja existents, sinó que s’estudiaria l’encaix en el futur. A més a més, Forn matisa que el Departament ha d’estudiar com encaixa el finançament del projecte.

Finalment, Forn posa com a exemple el centre Integrat de la mecànica de l’Automoció, a la fàbrica Seat de Martorell. “És una forma d’acostar la formació al propi sector productiu; en aquest cas a l’ecosistema del cine”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Allà on rodar l’episodi pilot
To Top