Publicitat
Esports

Les lligues, en perill

Les lligues nacionals de waterpolo podrien quedar suspeses avui, a causa de la situació que viuen els clubs de natació després del seu tancament arran les darreres mesures del Govern de la Generalitat en el control de la pandèmia de coronavirus. Els presidents dels clubs que participen en les Divisions d’Honor, masculina i femenina, avaluaran la situació actual i l’escenari més probable en aquests moments passa per sol·licitar a la Federació Espanyola la suspensió dels campionats. Els clubs catalans són majoritaris en els campionats, fet que dificulta que es puguin desenvolupar amb unes certes garanties.

El CN Terrassa, representat a les lligues de la màxima categoria pels equips masculí i femení, es mostra favorable a l’aturada competitiva, ja que els seus esportistes no poden dur a terme una activitat normalitzada des que la setmana passada es va decretar el tancament dels clubs. El club programa entrenaments voluntaris davant un escenari incert en tots els sentits. Cal no oblidar que l’equip masculí participa aquest mes en la primera fase de la Champions League, que de moment no ha estat suspesa i a la que podria anar sense la preparació adequada.

Aquesta realitat pot provocar un canvi en l’escenari competitiu, que inicialment no afectava les lligues de waterpolo, ja que les mesures del Govern de la Generalitat no aturaven l’activitat de les competicions estatals i, fins i tot, permetia l’obertura de les instal·lacions per als entrenaments dels equips participants en aquests campionats. Però els clubs de natació no poden mantenir les portes obertes només per a l’activitat competitiva per la càrrega econòmica que significa.

Nou ERTO al CN Terrassa
L’afectació de les noves mesures sobre les entitats esportives han portat a aquest col·lectiu a mostrar el seu rebuig al tancament de les instal·lacions i a la paralització generalitzada de la seva activitat. Ahir mateix, el sector esportiu va presentar un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el nou paquet de mesures de la Generalitat.

En el CN Terrassa, l’obligació de tancar les instal·lacions ja va tenir efectes molt notoris en l’economia durant el confinament del mes de març. I ara, la repetició de l’escenari ha portat la junta directiva a presentar un nou Erto sobre la plantilla de treballadors. La mesura afecta unes 200 persones, que es veuen condicionades per un expedient del cent per cent de la seva activitat laboral. El club només manté un equip de sis persones que s’encarreguen de les feines de manteniment.

"Ara no tenim un coixí econòmic com abans i malgrat que existeix un equilibri pressupostari no endeutarem el club", explica el president del CN Terrassa, Jordi Martín. Només resta per saber si els esportistes també es veuran afectats per mesures d’aquestes característiques. El club, a més, ha anunciat una reducció del 50 per cent en les quotes de socis del mes de novembre. "Si això s’allarga, alguns clubs no podran tornar a obrir. Nosaltres no estem en una situació de risc greu, però s’hauran d’aplicar mesures correctores dures. Vam demanar un crèdit en l’anterior tancament que és assumible per al club, però tampoc ampliarem aquesta línia perquè significaria entrar en una zona de risc en la que no entrarem."

Jordi Martín ha recordat que des del mes de març cada mes s’hi ha reduït el nombre de socis. "Nosaltres som un club i existeix un sentit de pertinença. Però hi ha que no ho entén."

El president del CN Terrassa diu que la seguretat en els clubs està garantida. "Complim amb tots els protocols i s’han fet una sèrie d’inversions al respecte. Els espais esportius són segurs. El que no entenem són escenes com les que s’han vist aquest cap de setmana, amb espais públics plens de persones fent esport i les instal·lacions tancades. Nosaltres hem tingut una afectació mínima en casos de positius per coronavirus. I els que s’han produït ens han arribat de fora".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top