Publicitat
Esports

Frenada en sec del Terrassa FC

S’han de girar moltes pàgines del calendari per trobar la darrera derrota del Terrassa FC en partit de competició oficial. Quasi un any enrere cal anar per trobar-la: el 5 de gener de 2020 al Camp Olímpic davant l’Hospitalet (0-1). Des d’aquella data, el conjunt egarenc ha disputat 17 partits oficials, entre Lliga i “play off”, sense conèixer la derrota. Un registre esplèndid que es va trencar en un dels camps menys profitosos per al Terrassa a la història recent, el del Vilafranca. Un 2 a 0 de justícia indiscutible no només ha vingut a alterar registres històrics, sinó que ha situat l’equip de Xevi Molist en una realitat competitiva ben diferent de la que semblava dibuixar-se després d’un començament de Lliga aclaparador. El camí, que semblava planer, ha agafat pujada després de sumar només un punt en les dues darreres jornades, de no fer cap gol en aquests partits i de rebre a Vilafranca més gols que en els sis partits anteriors. El Terrassa va cedir el lideratge, ha vist com el pilot d’aspirants a l’ascens es fa més nombrós i ja s’escolten missatges autocrítics des del vestidor per no cometre les mateixes errades en el futur més proper.

El Terrassa va caure en el parany que li va plantejar el Vilafranca. Els locals van aplicar un guió que era l’esperat: pressió intensa sobre la sortida de pilota dels egarencs, futbol directe per reduir els temps de possessió i un cos a cos frenètic que portés el partit cap a l’escenari més convenient als seus interessos. L’execució del pla dibuixat li va sortir a la perfecció, incomodant un Terrassa imprecís i amb molts dubtes a l’hora de construir el seu futbol. Molist havia alineat un onze titular Mico per Pelegrín i Galeano en lloc de Kilian. I el seu full de ruta va saltar pels aires ben aviat, quan al minut 8 l’ex terrassista David López li va robar una pilota a Mico en la sortida des de la defensa i es va plantar sol davant Ortega per obtenir el primer gol de la tarda.

Sense solucions
La confusió del Terrassa va anar creixent. Albert va avisar amb un xut creuat en el minut 22 que no va trobar porteria. En el minut 27, una nova errada defensiva del Terrassa va estar a punt de significar el 0 a 2. Pasqui es va quedar sol amb la porteria buida, però un excés de confiança del davanter local va donar temps a Salva per arribar i evitar en el darrer instant un nou gol. La producció ofensiva del Terrassa va ser minsa i es va reduir a un xut llunyà de Josu i a una falta executada pel mateix jugador.

En tot cas, la pitjor conseqüència per al Terrassa de la primera part va ser l’expulsió d’Adri Lledó en el minut 44. Dues targetes grogues quasi consecutives van costar-li la vermella al fil del descans.

Molist va endarrerir la posició d’Àlex Fernández en el segon temps i va donar més terreny els dos laterals per compensar la desigualtat numèrica. I el Terrassa va mostrar una millor cara durant molts minuts. Va demostrar valentia i més capacitat d’atac, tancant el Vilafranca en el seu camp. Jaume Delgado va obligar Casamayor a intervenir en el minut 56 en un xut creuat que va desviar el porter local. Les indecisions defensives del Terrassa van donar una altra cara oportunitat a Pasqui, que no va marcar a causa de la gran intervenció d’Ortega. En el minut 61 va ser Arranz qui va fregar l’empat amb un cop de cap a la sortida d’un córner que no va sorprendre Casamayor.

Però amb el pas dels minuts el Vilafranca va anar trobant espais en el sistema defensiu d’un Terrassa a la desesperada. Pol Via va avisar en el minut 74 amb un xut creuat lleugerament desviat. I en el 76, els vilafranquins van sentenciar. Sanku va protagonitzar una magnífica acció individual per la línia de fons i va servir una centrada a Pol Via que aquest no va desaprofitar.

FC Vilafranca, 2

Casamayor, Illescas, Fontanils, Cunill, Albert, Boira, David López, Àlex Segura, Mejía, Pasqui i Escofet. Rusi va substituir Àlex Segura en el minut 60; Pol Via, Mejia i Sanku, Pasqui en el 68; i Casado, Casamayor i Eric Via, Escofet, en el 85.

Terrassa FC, 0

Ortega, Salva, Castillo, Mico, Lucas Viña, Àlex Fernández, Galeano, Adri Lledó, Jaume Pascual, Arranz i Josu. Kilian va substituir Lucas Viña en el minut 58; José Enrique, Jaume Pascual i Pelegrín, Galeano, en el 65; Akis, Josu i Albert López, Mico, en el 81.

Àrbitre. Xavier Ariño Jiménez. Va amonestar Pasqui, Àlex Segura, Sanku i Casado, del Vilafranca; i Arranz i Josu, del Terrassa FC. Va expulsar Adri Lledó, per doble amonestació, al minut 44.

Gols. 1-0, minut 8, David López; 2-0, minut 77, Pol Via.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top