Publicitat
Esports

Juanjo García accepta el repte 

Juanjo García Yepes va viure ahir la seva primera jornada com a entrenador del primer equip del Terrassa FC, càrrec en el qual succeeix Xevi Molist, destituït el dilluns per la comissió esportiva de l’entitat egarenca. A primera hora de la tarda el club va fer oficial el fitxatge que va avançar Diari de Terrassa el dilluns i poques hores després ja trepitjava el Camp Olímpic per mantenir les primeres reunions amb el director esportiu, Miquel Ezequiel, i el president, Jordi Cuesta, i dirigir la seva primera sessió d’entrenament amb una plantilla encara sorpresa pels esdeveniments que s’han anat produint en els darrers dies.

“Aquest estadi em sembla impressionant. Arribo a un gran club, que compta amb un molt bon equip i una ciutat al darrere”, explicava des de la banqueta del Camp Olímpic en un resum de les seves primeres sensacions com a tècnic terrassista. “Que et cridi un club com el Terrassa no és gens fàcil. Vinc amb molta il·lusió i amb moltes ganes de començar.” El nou entrenador del Terrassa no va amagar que la trucada per oferir-li la banqueta el va sorprendre. “Sí, em va agafar per sorpresa. No m’ho imaginava. Quan m’ho van dir pensava que era perquè Molist marxava per algun motiu, ja que l’equip estava ben posicionat. Però fa molt temps que estic en el futbol i saps que pot passar qualsevol cosa.”

El seu “staff”
Juanjo García mantindrà en el seu equip de treball el preparador físic, Moisés Falces i el preparador de porter, Miguel Ángel Álvarez, a més d’altres col·laboradors com el fisioterapeuta Mike Molina, el delegat, Àngel González, i l’encarregat de material, Pepe Mármol. Vindrà amb un segon entrenador de la seva confiança i el psicòleg Yago Fernández, que s’integrarà en el seu equip de treball. Aquesta temporada compaginarà la seva tasca com a entrenador del Terrassa i les funcions de director esportiu del futbol base del Badalona, feina que desenvolupa des de fa uns anys.

La seva arribada a Terrassa es produeix en un context de la màxima exigència. El club ha fet fora Xevi Molist perquè entenia que l’equip no estava complint les expectatives. I al nou entrenador se li demana l’ascens com a objectiu innegociable aquesta temporada. “Està clar que aquest és l’objectiu número 1”, admet Juanjo Garcia. “La temporada passada l’equip es va quedar a les portes de pujar i tots tenim clar que la ciutat i el club ho demanda. Però jo no vinc amb l’objectiu únic de l’ascens, sinó a fer-ho molt bé, a guanyar molts partits i si ho fem, obtindrem el premi que busquem No em fa por aquesta pressió perquè la tinc des de sempre. Vull que els meus equips guanyin i l’objectiu és guanyar tots els partits.”

En tot cas, el nou entrenador del Terrassa recorda que la categoria és dura. I que amb l’etiqueta de favorit no es guanyen partits. “També hi ha equips molt bons a Tercera. El Manresa, el nostre proper rival, ho fa molt bé. I l’Europa, sense anar més lluny, té un gran equip. No veig cap equip superior ni inferior. El Terrassa té molt bons jugadors, fa un futbol molt atractiu i el que hem de fer és no tocar el que es feia molt bé i impregnar l’equip amb el meu segell com a entrenador, que penso que és una mica particular. Si tot això ho sabem barrejar, el resultat serà bo.”

L’estil de joc
Amb relació a l’estil que vol imposar al joc del Terrassa, diu que aposta per un futbol ofensiu. “En aquests camps tan grans sempre he pensat que és difícil no jugar bé. Si tens bons jugadors, que són els protagonistes, pots fer-ho. El Terrassa que jo vull és un equip que tingui molt la pilota, però dintre dels partits hi ha molts partits. I hi haurà moments que haurem de jugar més a la contra.”

En relació amb possibles canvis a la plantilla, el tècnic ha manifestat que encara és aviat per pronunciar-se al respecte. Primer, prefereix avaluar les condicions de tots els seus jugadors. “És molt aviat per contestar a aquesta pregunta. Els vull veure treballar amb mi. Conec molts jugadors, però els haig de veure i que ells vegin el que jo demano. Si el club pot fer alguna cosa millor que millor, però si no treballarem amb el que tenim. A priori, la plantilla està molt compensada. Pensi que si no s’hagués fet un penal al minut 83, haurien eliminat tot un Valencia a la Copa. Si no es pot fitxar, no serà motiu de queixa per part meva.” Juanjo García va dirigir ahir al vespre el seu primer entrenament al Camp Olímpic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top