Publicitat
Esports

Espanya ha de guanyar per més de dos gols a Anglaterra si vol ser a semifinals

Els de Fred Soyez van perdre 2-4 amb Bèlgica i van batre per 5 a 1 Rússia

Vicenç Ruiz, rematant a gol des de terra en el matx davant Rússia / RFEH

La selecció espanyola masculina s’ho jugarà aquest dimarts tot a una carta per classificar-se per a les semifinals de l’Europeu d’Amstelveen08. Después de perdre per 2 a 4 amb Bélgica i de golejar per 5 a 1 Rússia, els de Fred Soyez tancaran avui a les 17 hores davant d’Anglaterra la primera fase en aquest grup “A”. Per accedir a semifinals necessiten guanyar als anglesos per una diferència de, com a mínim, dos gols. Si no és així, el passi dependrà del resultat entre Bèlgica i Rússia (12.30 hores). Anglaterra lidera el grup amb 6 punts (i un average de +6). Espanya en té tres (amb +2 a l’average), com els belgues (average de +1), i Rússia cap.
Els de Fred Soyez es van imposar per 5 gols a 1 a Rússia i van sumar els seus tres primers punts. Els cinc gols espanyols van dur signatura terrassenca. Tot que la victòria davant de la 22a selecció mundial es donava per descomptada, Espanya, amb deu egarencs a les seves files, va voler fer els màxims gols possibles de cara al “goal-average”. Va signar un primer quart impecable, que va acabar amb un prometedor 4 a 0. Xavi Lleonart va fer l’1 a 0 als set minuts d’stroke. Al 12, Vicenç Ruiz va desviar la bola después d’una bona internada per la dreta. Als dos darrers minuts van arribar dues dianes més. Pau Quemada va fet el tercer després de combinar amb Lleonart i Joan Tarrés el quart a passada de David Alegre.
No es va moure el marcador fins al minut 33, quan Pau Quemada va fer el 5 a 0 en l’únic dels sis penals forçats per Espanya, que va acabar al calaix. Els russos van fer el gol de l’honor al minut 45, quan Semen Matkovskiy va batre Quico Cortès en el segon i últim penal rus.

Sense porter
Ho va intentar Espanya al darrer quart, però va faltar encert i el 5 a 1 hva resultar ja definitiu. Quan faltaven cinc minuts, Soyez va decidir jugar sense porter a la recerca d’uns gols que no van arribar.
Al debut de dissabte, els de Soyez van caure per 2 a 4 en un duel sempre controlat pels belgues, que van aprofitar 3 dels 6 penals que van forçar, mentre que Espanya va fallar els dos que va generar. Jose Basterra va desviar amb subtilesa una bola per fer l’1 a 0 als set minuts. Dos després, un penal d’Alexander Hendrickx va significar l’empat a un gol. Al tercer període, Tom Boon va fer l’1 a 2 també de penal al minut 33 i Cédric Charlier l’1 a 3 a 38 segons per tancar el quart en la millor jugada del partit. Al darrer temps, Boon va reincidir des del penal. I al minut 54, Lleonart va retallar distàncies d’stroke. Evitar una golejada davant dels campions va ser una tasca més que remarcable.

No ho tindrà gens senzill la selecció espanyola masculina per jugar les semifinals de dijous. El combinat de Fred Soyez jugarà, però, amb l’avantatge de saber ja quin haurà estat el resultat del penúltim partit de la primera fase, el que enfrontarà avui a les 12.30 a Bèlgica contra Rússia. Les espanyoles estaran ben pendents de quants gols marquen les belgues a les russes, la Ventafocs del grup “A”. Bèlgica té un “average” de +1, per +2 de les espanyoles. El més que previsible triple empat a 6 punts entre Anglaterra, Espanya i Bèlgica deixarà una de les tres seleccions fora de la lluita per les medalles. Espanya ha de guanyar per dos gols o més les angleses, però sabent el resultat de les belgues començarà el seu partit coneixent ja exactament quants gols de diferència li calen per classificar-se.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top