Publicitat
Esports

El waterpolo masculí es queda sense medalla

Fa 25 anys que el waterpolo masculí espanyol no puja al podi olímpic

Espanya ha caigut 9-5 amb Hongria i no ha pogut ser al podi olímpic / COE

Aquest diumenge s’ha acabat la participació terrassenca als Jocs de Tòquio. Els waterpolistes egarencs Bernat Sanahuja i Álvaro Granados tornaran de la capital nipona sense cap medalla penjada al coll. Els espanyols han acabat quarts. La selecció masculina ha caigut davant d’Hongria per 9 a 5 (3-3, 2-2, 1-0, 3-0) en la lluita pel bronze al centre Tatsumi de Tòquio. Després de no fer cap gol als dos darrers quarts, Espanya ha cedit la tercera posició als hongaresos. El botxí d’Espanya a semifinals, Sèrbia, ha reeditat el seu títol olímpic en batre a Grècia per 13 gols a 10 a la gran final.

El duel pel bronze, en el qual no s’han registrat gols terrassencs, ha tingut dues parts ben diferenciades. La igualtat ha presidit els dos primers períodes (5-5), però llavors ha començat una inesperada sequera per al combinat que prepara David Martín, que no ha tornat a veurre porteria i ha encaixat un nefast parcial de 4 a 0 que l’ha apartat irremeiablement del podi.

Alberto Munarriz ha obert el marcador per als espanyols, però per tancar un equilibrat primer acte, Harai ha fet el 3 a 3. Ningú s’escapava en el marcador al segon quart. Jandik ha batut Dani López Pinedo (4-3). La igualtat ha continuitat i dues dianes de Munarriz i De Toro han dut el matx al descans amb un empat a 5 que semblava deixar-ho tot obert. L’egarenc Betnat Sanahuja ha estavellat una rematada al travesser.

Res més lluny de la realitat. Als dos darrers finals, els hongaresos (que han guanyat tres de les sis darreres cites olímpiques) han defensat amb enorme autoritat. I a Espanya se li ha apagat la llum en atac. Marton Vamos ha anotat l’única diana d’un tercer acte en el qual els centreeuropeus han estavellat dos xuts a la fusta.

S’ha entrat als vuit minuts definitius amb un esperançador 6 a 5 en contra, però els hongaresos, molt encertats en les accions d’home de més, no han donat opció als espanyols. El bronze s’ha escapat.

La plata de Barcelona’92 i l’or d’Atlanta’96 segueixen sent els dos únics podis olímpics del waterpolo masculí espanyol, que fa un quart de segle que no es penja una medalla olímpica.

Els Jocs de Tòquio acaben aquest diumenge amb 17 medalles per a la delegació espanyola. La collita terrassenca inclou només dues plates: futbol masculí i waterpolo femení.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top