Publicitat
Esports

Al Camp Nou des de l’Olímpic

Xavi Hernández debuta aquest dissabte com a entrenador del FC Barcelona amb un cos tècnic amb segell terrassenc

Xavi Hernández, en un entrenament amb el primer equip del FC Barcelona amb els dos auxiliars del seu cos tècnic, Òscar Hernández (esquerra) i Sergio Alegre / Miguel Ruiz - FC Barcelona

El Camp Nou serà l’escenari aquest dissabte, a les 21 hores, del debut de Xavi Hernández com a entrenador del primer equip del FC Barcelona. Serà el primer terrassenc de la història en dirigir el primer equip blaugrana. El derbi contra l’Espanyol obre una nova etapa a la història del club blaugrana. I Xavi no estarà sol en aquesta apassionant aventura. Compta amb un cos tècnic de la seva confiança en el qual una bona part dels seus components tenen un nexe comú: ser terrassencs i haver defensat la samarreta del Terrassa FC en algun moment de les seves trajectòries esportives. A més, en molts casos els uneixen vincles emocionals des de la infantesa. Un grup d’amics, molt formats, que estan gaudint d’una experiència fascinant i que estan convençuts de l’èxit d’aquesta apassionant etapa. “Xavi és un crack”, diuen tots en relació amb el líder del grup.

Quan Xavi Hernández va finalitzar la seva etapa com a futbolista professional i va decidir emprendre la carrera com a entrenador, va dir que volia saber si estava preparat per fer aquesta feina. I que per compensar la seva inexperiència a les banquetes, necessitava al costat gent de la seva confiança que tingués un recorregut contrastat en les tasques tècniques. Per aquest motiu va conformar un equip de treball en el qual va integrar persones molt properes, però que ja tenien un trajecte notable en l’univers futbolístic. De fet, alguns d’ells ja havien dissenyat un camí paral·lel al de Xavi en els anys anteriors al seu aterratge a les banquetes.

Òscar Hernández no és només el germà de Xavi. És un dels seus col·laboradors més estrets des de fa anys en diferents tasques. Ja era el responsable de l’organització del campus Xavi que es va convertir en tot un referent en aquest sector. I després el va acompanyar en el seu viatge a Qatar, per començar a formar-se tècnicament ja amb vista a un futur comú. Òscar es va integrar a la prestigiosa Acadèmia Aspire a Doha, un dels centres de major prestigi a escala internacional on va trobar l’entorn perfecte per enriquir els seus coneixements. Quan Xavi va assumir la responsabilitat de dirigir l’Al-Sadd, l’Òscar va arribar de la seva mà al cos tècnic. Amb el seu germà ha conquerit set títols.

Òscar és quatre anys més gran que Xavi i va formar-se com a jugador en els conjunts inferiors del Terrassa FC fins a arribar al primer equip, al qual va pertànyer per espai de dues temporades a Segona “B”, en els exercicis 95-96 i 96-97. Després va marxar a estudiar a Lleida i va defensar els colors del Tàrrega i del Balaguer. De tornada, va formar part del Mataró i del Gavà.

Equip de treball
També desenvolupa la funció d’auxiliar Sergio Alegre. Xavi no compta amb la figura d’un segon entrenador, sinó que Òscar Hernández i Sergio Alegre són les dues persones més properes a l’entrenador del Barça. De 46 anys, aquest tècnic egarenc va ser jugador i entrenador en el futbol base del Terrassa FC. I des del club egarenc va fer el salt a la pedrera del FC Barcelona, on va ser segon entrenador del també egarenc Sergio Lobera en diferents equips formatius del Barça. En aquesta etapa va compaginar la banqueta amb tasques de coordinació en el Jabac. Va sortir del FC Barcelona l’any 2006 i posteriorment va ser escollit entrenador de l’equip juvenil de Lliga Nacional del Terrassa FC.

Vincles emocionals, passat comú en el Terrassa FC i visió futbolística coincident entre els membres de l’equip de treball de Xavi

Al llarg de la seva trajectòria ha treballat també a la secretaria tècnica de la UE Olot i va ser entrenador de la UE Rubí abans de començar la seva etapa al Qatar, primer com a ajudant a la selecció sub-23 i després en la selecció absoluta, amb la qual va guanyar la Copa d’Àsia. Era el seu primer treball com a professional en el futbol, després d’anys de trajectòria reconeguda en l’àmbit formatiu. L’arribada de Xavi Hernández, amic íntim de Sergio des de la infantesa, a l’Al-Sadd el va portar a convertir-se en un dels suports més importants del nou entrenador del FC Barcelona al que acompanya en aquesta nova etapa en el Camp Nou.

El preparador físic, Iván Torres, va fer tot el recorregut formatiu com a jugador al Terrassa FC fins que va acabar com a juvenil. Amic d’infantesa de Sergio Alegre (els dos són de Can Boada), va estudiar INEFC amb Òscar Hernández. Després de finalitzar la seva etapa com a preparador físic del Leeds United, va rebre una trucada de Xavi Hernández per oferir-li entrar al cos tècnic que estava preparant per fer-se càrrec de l’Al-Sadd. Primer va pensar que es tractava d’una broma. Després, va acceptar immediatament.

El darrer en arribar a aquest grup de treball ha estat Jaume Munill, que ja fa anys hi és al Barça, però que havia passat del primer equip de futbol al de futbol sala. Una de les primeres decisions de Xavi com a entrenador va ser recuperar-lo.

De Terrassa i del Terrassa FC 

Els egarencs del cos tècnic barcelonista tenen com a nexe comú el fet d’haver passat pel Terrassa.

XAVI HERNÁNDEZ. Entrenador. El seu primer club va ser el Jabac, però després el nou entrenador del FC Barcelona es va incorporar als equips formatius del Terrassa FC on el seu pare, Joaquim, era el responsable de l’escola. El talent futbolístic de Xavi Hernández va cridar l’atenció del responsable de captació del club blaugrana, Oriol Tort, que en edat aleví va aconseguir convèncer el Joaquim Hernández perquè aquell nen que havia començat a fer els seus primers gols a la plaça del Progrés fes el pas als conjunts inferiors del Barça, entitat on va desenvolupar quasi tota la seva trajectòria esportiva. El Terrassa FC va signar un contracte amb el FC Barcelona que li va reportar algun ingrés econòmic a mesura que el migcampista anava guanyant alçada en els equips del Barça.

Xavi Hernández, en la seva etapa al Terrassa FC

ÒSCAR HERNÁNDEZ. Auxiliar. Germà de Xavi i mà dreta en el cos tècnic, va desenvolupar la seva trajectòria formativa primer en el Jabac i després en el Terrassa FC. Va jugar en el primer equip durant dues temporades, entre 1995 i 1997. Després va passar per Tàrrega, Balaguer, Mataró i Gavà. Va marxar a Qatar, a l’Acadèmia Aspire, quan Xavi va fitxar per l’Al-Sadd. Després va arribar amb Xavi al cos tècnic.

Òscar Hernández, segon per l’esquerra de la fila inferior

SERGIO ALEGRE. Auxiliar. Amic de Xavi d’infantesa. Sergio jugava amb Àlex Hernández, germà de Xavi, i aqui va començar la seva relació. En el Terrassa FC, Sergio Alegre va jugar els tres anys de juvenil. Com a entrenador, va signar una primera etapa entre 1995 i 2000 en el futbol base. Va tornar el 2007 fins el 2010. La seva darrera feina va ser entrenar el juvenil. El seu pare va ser delegat del primer equip. És el primer de l’esquerra a dalt, ja d’entrenador.

Sergio Alegre, en la seva etapa com a entrenador del Terrassa. És el primer per l’esquerra a dalt

IVÁN TORRES, Preparador físic. Amic des de nens de Sergio Alegre i més endavant d’Òscar Hernández, amb qui va estudiar INEFC a Lleida. Va entrar en el futbol base del Terrassa als sis anys i va ser-hi fins als 18. Després: San Cristóbal, Sallent, Tàrrega, Manresa, Santanyi, Tomelloso, Real Ávila, Teruel, Santa Eulàlia d’Eivissa, Villarrobledo, Noja o Villarrubia. Com a tècnic, va treballar amb la selecció olímpica de Bahréin, AEK Larnaka, Apoel i Leeds.

Iván Torres, al Camp Olímpic de Terrassa

JAUME MUNILL. Fisioterapeuta. Va compartir molts anys de vestidor amb Xavi Hernández al primer equip del Barça. Ara, el tècnic el recupera després d’una etapa al primer equip de futbol sala de l’entitat blaugrana. Munill va passar pel primer equip del Terrassa FC entre 1996 i 2000, amb tècnics com Alfons Muñoz, Bernardo Tapia o Josep Maria Nogués. Va viure una etapa a Segona “B” amb el frustrat ascens a Málaga. Després va treballar a l’Atlètic i a l’Espanyol. És el primer des de la dreta a dalt.

Jaume Munill, el primer a la dreta de la fila superior, amb el cos tècnic del Terrassa FC

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Al Camp Nou des de l’Olímpic
To Top