Publicitat
Esports

Argentina, Corea del Sud i el Canadà, rivals d’Espanya al Mundial de hockey femení

L’Estadi Olímpic acollirà 24 partits entre els dies 1 i 17 de juliol d’enguany

El hockey local i internacional s'ha citat a Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Els primers disset dies d’estiu d’enguany, l’Estadi Olímpic de Terrassa serà la seu principal de la Copa del Món femenina de Hockey juntament amb el Wagener Stadium d’Amstelveen. Trenta anys després que la selecció espanyola femenina hi guanyés el recordat or olímpic, la selecció que prepara Adrian Lock intentarà tornar a pujar al podi, de nou a casa. Les internacionals espanyoles i el cos tècnic de la selecció van seguir des de València, on es troben concentrats, un sorteig que els va ser relativament benèvol.

Com a amfitriona i en funció del rànquing internacional, Espanya ja tenia clar que jugaria al grup “C” de la competició, encapçalat per Argentina, Faltaven només dues seleccions per decidir. I van ser Corea del Sud i el Canadà. La selecció espanyola ocupa actualment la sisena posició del rànquing mundial. Les argentines, segones del món, haurien de ser les grans rivals per a la primera posició, l’única que classifica directament per als quarts de final. Completen el grup l’onzena selecció mundial, Corea del Sud; i la tretzena, el Canadà. El segon i el tercer classificats d’aquest grup es creuaran, a Terrassa, contra el tercer i el segon del grup “D”, integrat per Austràlia, Bèlgica, el Japó i Sud-àfrica. Si les d’Adrian Lock no acaben primeres de grup i es classifiquen directament per als quarts de final, les belgues podrien ser el gran escull d’una selecció espanyola que ha experimentat una important remodelació a les seves files, amb les absències de jugadores tan emblemàtiques com la mateixa Berta Bonastre, Maria Tost, Carola Salvatella, Marta Grau, Júlia Pons i Carlota Petchamé, o la valenciana Lola Riera, entre d’altres. Ara per ara, cap de les cinc úniques jugadores terrassenques que tenen opcions de jugar aquest Mundial pertanyen a clubs locals. Es tracta de Clara Badia (Mannheimer), Clara Ycart (Dïsseldorfer); Júlia Strappato i Georgina Oliva (Júnior), i Marta Segú (RC Polo). Les cinc formen part del grup de 25 jugadores que s’entrenen aquests dies a València. Set d’elles quedaran descartades de cara al Mundial.

Només dos europeus

De les vuit seleccions que disputaran la primera fase a Terrassa, només Espanya i Bèlgica són europees. Aquesta circumstància pot ser un hàndicap de cara a l’arribada d’aficionats a la nostra ciutat. Al grup “A”, per exemple, neerlandesos, alemanys i irlandesos ho tindran més fàcil per desplaçar-se al Wagener Stadium, on també jugarà Anglaterra.

Des de la concentració de València, el seleccionador Adrian Lock es va mostrar satisfet amb el resultat del sorteig, tot i que va destacar que “ja sabem que en un Mundial no hi ha rivals senzills. Les setze seleccions tenen molt de nivell”. Lock preveu “un torneig molt ajustat, possiblement amb sorpreses i amb hockey molt emocionant”. Pel que fa als rivals, l’exentrenador del Club Egara comenta: “Argentina ja sabíem que la tindríem al nostre grup. És un gran equip, un rival que coneixem molt bé”. I pel que fa a l’altre conjunt americà, el Canadà, en va destacar l’experiència, igual que el “bon nivell tècnic i tàctic de les coreanes”.

“Ens ha tocat un grup molt competitiu, amb cap rival europeu. Ens agrada. Com que es tracta d’un Mundial, suposarà un estímul per a les jugadores”. I va afegir: “Ens estem preparant el millor possible per arribar a Terrassa i ensenyar la nostra millor versió. Segur que el hockey espanyol estarà orgullós de nosaltres quan ens vegi jugar a l’Estadi Olímpic de Terrassa”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top