Publicitat
Esports

El llegat dels Oliva, Escudé i Malgosa

Amb 12 títols, Quim Malgosa és el jugador de la història del club amb més lligues. El seu fill Quim ha guanyat la seva primera lliga, Marc Escudé la segona i Roc Oliva la vuitena

Quim Malgosa va anotar el “shoot-out” de la primera tanda. El seu pare és, amb 12, qui més lligues espanyoles ha guanyat / rfeh

Roc Oliva era diumenge un dels homes més feliços. Va guanyar la seva vuitena lliga amb un Atlètic al que va decidir ajudar a la segona volta a cobrir la baixa de Marc Vizcaino. Després de passar per l’Amsterdam, l’HGC i l’RC Polo, el fill del també internacional Jordi Oliva va aixecar el seu vuitè títol de lliga amb la samarreta de l’Atlètic. No n’ha guanyat amb cap altre club. Com ja va deixar clar, ell plega. S’ha quedat a un títol del seu pare, que en va guanyar nou, les nou d’aquell “Dream Team” que va dominar el hockey espanyol entre els anys 1983 i 1991.
“Quan es va acabar el partit, en el primer en qui vaig pensar va ser en el meu pare. També en la meva dona i la meva filla, que no van poder ser a Madrid”, confessa Roc Oliva. No es podia imaginar una millor retirada. “Va ser com tancar un cicle. En les altres lligues sempre sabies que hi hauria una altra final. Ara no. S’ha acabat. Cal donar pas a aquests joves que venen tan forts. Aquesta segona volta ha estat com una bola extra per mi. Només pel procés ja ha valgut la pena”.

Els que no pleguen són els davanters Quim Malgosa i Marc Escudé, que van aconseguir la seva primera i segona lliga respectivament. Els seus pares, Quim Malgosa i Xavi Escudé, han guanyat 12 i 11 lligues respectivament, les mateixes que Nani Escudé, oncle del Marc i germà del Xavi.

Com passa a d’altres clubs, les nissagues familiars ajuden a explicar una part de la història de l’Atlètic. Però només una part. Xavi Escudé Torrente, que va guanyar 11 lligues i dues Copes d’Europa (1985 i 1998) vestit de groc, va veure com el seu fill aixecava a Madrid el seu segon títol. “Tenim un club amb un potencial enorme. Els relleus s’estan fent molt bé. Pensava que seria un any de transició i hem fet el doblet. No hi comptava pas”. El seu fill, Marc Escudé Novell, va guanyar el seu primer títol l’any 2017 quan acabava de trepitjar la primera plantilla. Diumenge, cinc anys després, va aixecar la segona. “Ho hem gaudit com mai. Ha tocat patir fins al final. Ho hem donat tot. Als “shoot-outs” hi ha hagut moments de tot, però ens ho hem endut nosaltres”.

Quim Malgosa té el rècord

Quim Malgosa Morera és qui més lligues ha guanyat, 12, no només de l’Atlètic sinó també de tot el hockey espanyol. “No sé si hi ha un secret per a l’èxit. Ens van sortint fornades de jugadors. Però això només és possible si apostes fermament per la pedrera. Nosaltres no podem buscar fora ni fitxar. Vuit dels actuals jugadors han pujat del juvenil o del Vallès. Tenim un equip amb molts joves, però amb el cap molt ben moblat. No tenen complexos i pensen en gran”, diu. Un d’ells és el seu fill, Quim Malgosa Freixa.

Santi Freixa, que va guanyar cinc lligues amb l’Atlètic, té clar quin és el secret de l’èxit. “El model Atlètic s’ha imposat. Implica treball seriós, comptar amb gent de la casa. Fer un doblet amb gent jove és un enorme èxit de club, que exporta grans talents, jugadors i entrenadors. Se te’n van diversos internacionals i la solució la trobes a casa. L’Atlètic és una fàbrica de hockey. Sap trobar les condicions on el talent es pot desenvolupar per guanyar així. A més, l’Atlètic es creix quan afronta competicions importants. Tots aquests nens han vist guanyar l’Atlètic en condicions difícils. No cal haver jugat al primer equip. Els que som del club ho entenem”, assegura.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top