Publicitat
Esports

La gespa va aprovar amb nota

Falten tres setmanes justes per al debut de la selecció espanyola en el Mundial femení de hockey. L’Estadi Olímpic va passar el cap de setmana amb nota el test previ. També la gespa

La nova gespa blava de l’Estadi Olímpic de Terrassa ofereix un aspecte magnífic / LLUÍS CLOTET

Els jugadors de les seleccions espanyoles masculina i femenina de hockey van posar-li una nota alta a la gespa artificial de l’Estadi Olímpic de Terrassa, que acollirà a partir entre els dies 1 i 17 de juliol la quinzena edició de la Copa del Món femenina de hockey. Tots coincideixen que al camp li falta encara “ser trepitjat”, però destaquen que és esplèndid i estarà en perfectes condicions de cara a l’estrena del Mundial.

La capitana de la selecció espanyola, la terrassenca Georgina Oliva, va mostrar-se molt satisfeta del terreny de poder tornar as jugar a la seva ciutat: “Aquest estadi és espectacular. Sempre diem que Terrassa és la ciutat del hockey. Tenim molts olímpics gràcies al hockey. Molta gent es desviu per aquest esport. Tornar a portar aquí un campionat d’aquesta dimensió donarà continuïtat a tot això. A més, el fet de jugar a la teva ciutat i que puguin venir els teus a donar-te suport és una cosa que et motiva sempre moltíssim”, assenyala Oliva, que afegeix: “Intentarem respondre a la gent amb una medalla. Som un esport minoritari, que necessita ajudes per tirar endavant. Com més gent s’animi a jugar a hockey, més qualitat guanyarem de cara al futur”.

Gigi Oliva tenia dos anys quan la selecció espanyola es va penjar la medalla d’or en aquest mateix estadi, ara fa 30 anys. “Per l’equip és molt especial jugar aquí. És cert que et posa també una mica de pressió, especialment pel fet que aquí es va guanyar una medalla d’or olímpic. És el somni que tenim totes les jugadores”.

La seva companya Júlia Strappato s’expressa en termes semblants: “Impressiona molt jugar a Terrassa i en aquest estadi, veient els meus pares a la graderia. Se’m posa la pell de gallina. Veurem què ve per davant. Estic molt il·lusionada, però encara hem de veure la llista final. Espero poder ser-hi, però encara s’ha d’esperar”, comenta Strappato.

El capità de la selecció espanyola també és terrassenc. Es tracta de Marc Miralles, que gràcies al seu gol de dissabte davant de Sud-àfrica es va convertir en l’autor del primer gol a l’Estadi Olímpic en partit oficial des de fa gairebé 29 anys, ja que al setembre de l’any 1993, després dels Jocs, l’Estadi va acollir la Copa del Món masculina i femenina que es van adjudicar els alemanys i les argentines respectivament.

Vol jugar a casa

Per a Miralles, poder competir el cap de setmana passat a Terrassa va ser realment especial: “Feia molt de temps que no jugàvem a la ciutat. I poder-ho fer al camp del Mundial i amb gent a la graderia ha estat espectacular. Espero que ben aviat puguem tornar a jugar a Terrassa, amb aquesta mateixa gespa, a l’Estadi Martí Colomer. Serien partits molt especials. Jugar a casa sempre és diferent”, assenyala.

LES OPINIONS

Georgina Oliva

“La gespa estarà en perfectes condicions per a l’1 de juliol”

La migcampista internacional del Júnior de Sant Cugat Georgina Oliva és la capitana de la selecció espanyola i una de les jugadores més experimentades del combinat que prepara Adrian Lock. Jugar de nou a Terrassa va ser molt especial per a ella. I es va mostrar molt satisfeta de l’estat de la nova gespa artificial de l’Estadi Olímpic: “Encara es nota que és un camp nou. La veritat és que la gespa està molt bé, però quan no s’hi ha jugat gaire hi ha alguns inconvenients. Bota bastant, la bola de vegades circula massa lenta, se’t pot enganxar l’stick i això pot provocar més errors tècnics, com també de recepció o d’execució. Però segur que pel divendres 1 de juliol estarà en perfectes condicions”, explica.

Júlia Strappato

“És molt important poder acostumar-nos al camp”

Júlia Strappato, formada a les categories inferiors del CD Terrassa, ha esdevingut una de les davanteres de referència per al combinat que prepara Adrian Lock. La companya de Gigi Oliva al Júnior coincideix amb la versió de la seva companya quan parla de l’estat en què va trobar el nou terreny de joc: Aquests dos dies que hem jugat després dels partits dels nois, el camp estava més aixafat i era més ràpid que quan ens entrenàvem als matins. Ens estem acostumant a poc a poc a aquesta gespa, que és espectacular. És nova i encara costa una mica, per això són tan importants aquests partits previs a la disputa del Mundial”, assenyala la terrassenca, que defensa la samarreta del Júnior i somia ja amb el Mundial.

Marc Miralles

“Ens hem adaptat de seguida a la superfície de l’Estadi”

El davanter del Real Club de Polo de Barcelona Marc Miralles s’ha convertit en molt poc temps en un jugador imprescindible per a la selecció espanyola. Considera que el nou terreny de joc de l’Estadi Olímpic es troba en “molt bones condicions” per a la pràctica del hockey”. Entén que es tracta d’un camp nou i el terreny s’ha d’assentar, però assegura que “la gespa estarà en perfectes condicions per al Mundial”. Ho va dir després dels partits del cap de setmana. “Com a tots els camps nous, al principi costa una mica agafar-li el punt. Se t’encalla més l’stick si fas molta força contra la gespa. Al principi s’hi acumula molta aigua. Però t’adaptes de seguida. Quan comenci el Mundial, el camp estarà perfecte”.

Xavi Gispert

“Els camps nous sempre acostumen a ser complicats”

El company de Marc Miralles a la selecció espanyola absoluta, el davanter del Club Egara Xavi Gispert, estava eufòric diumenge després del segon partit davant de la selecció de Sud-àfrica. Després de jugar els seus primers partits com a internacional a la seva ciutat, Gispert comentava: “Els camps nous sempre acostumen a ser més complicats del normal. T’hi has d’acostumar. Però la veritat és que està molt bé, en unes condicions impecables. Quan la gespa estigui més trepitjada, la bola rodarà millor i les cames es carregaran molt menys. El bot també és diferent al principi. Però per al Mundial estarà perfecte. Les noies podran gaudir d’una gespa en perfectes condicions i d’un estadi espectacular”, diu el terrassenc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La gespa va aprovar amb nota
To Top