Publicitat
Esports

Un Mundial amb només 4 campions

Divendres a les 21.30 hores, l’Estadi Olímpic de Terrassa acollirà l’estrena d’una Copa del Món femenina que només han guanyat Països Baixos (8), Alemanya (2), Austràlia (2) i l’Argentina (2)

La terrassenca Georgina Oliva, durant un amistós contra Nova Zelanda / LLUÍS CLOTET

Tot i que les espanyoles volen fer valer el fet de jugar a casa, els Països Baixos han guanyat 8 de les 14 edicions que s’han disputat. Les altres sis se les han adjudicat Alemanya, Austràlia i l’Argentina, amb dos títols cadascuna. De fet, només aquestes quatre seleccions s’han proclamat campiones del Món. Neerlandeses, argentines i australianes figuren, per aquest ordre, en el rànquing de la Federació Internacional de Hockey, seguides d’Anglaterra, Bèlgica, Alemanya i, en setena posició, Espanya.

Les 18 internacionals espanyoles vetllen armes a l’Hotel Don Cándido abans de debutar a la quinzena edició de la Copa del Món femenina, una edició en la qual defensaran la medalla de bronze que van assolir l’any 2018 a Londres.

Finalment, només hi haurà tres jugadores terrassenques a la llista del seleccionador Adrian Lock: Georgina Oliva (Júnior); Marta Segú (RC Polo) i Clara Ycart (Düsseldorfer). Les tres somien a penjar-se una medalla a la seva ciutat. Cap d’elles juga a un equip terrassenc. La jugadora del Júnior Júlia Strappato és una de les dues reserves, a l’espera que es produeixi alguna baixa per poder entrar. Les internacionals aspiren reeditar l’èxit de fa 30 anys, quan la selecció femenina es va penjar l’or als Jocs de Barcelona a l’Estadi Olímpic de Terrassa. Saben, però, que no ho tindran gens senzill, ja que Espanya ocupa actualment la setena posició en el rànquing internacional. Té per davant els Països Baixos, Argentina, Austràlia, Anglaterra, Bèlgica i Alemanya.

Demà, contra el Japó

La selecció tornarà a trepitjar demà a les 21.30 hores la superfície blava de l’Estadi Olímpic en el darrer test preparatori. Espanya s’enfrontarà al Japó, desena potència mundial, que jugarà els seus partits també a la seu de Terrassa. I dijous a la mateixa hora es durà a terme a la Seu d’Ègara la inauguració oficial del Mundial. Divendres començarà la competició a la mateixa hora amb un Espanya-Canadà. La venda d’entrades avança a bon ritme i s’espera que les graderies de l’Olímpic ofereixin un bon aspecte, especialment durant els partits d’Espanya.
Aquells que no es puguin desplaçar a l’Olímpic, podran veure els partits d’aquest Mundial femení per televisió. El canal Teledeporte oferirà en directe els partits que jugui Espanya i també la major part de la resta de duels.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top