Publicitat
Comarca

Espanya tomba l’Índia i jugarà els quarts de final

Austràlia, següent obstacle en el camí de la selecció

L'egarenca Marta Segú celebrant el gol de la victòria / Nebridi Aróztegui

La selecció espanyola femenina de hockey s’ha classificat aquest diumenge pels quarts de final de la Copa del Món, després de derrotar per 1 a 0 l’Índia en el partit de vuitens de final que s’ha disputat a l’Estadi Olímpic de Terrassa. Un gol amb clar segell terrassenc, fabricat per Clara Ycart i transformat per Marta Segú a poc més de tres minuts del final ha donat la victòria al conjunt espanyol, que jugarà contra Austràlia la següent ronda aquest dimecres a les 21.30 hores. Un total de 5.300 espectadors han presenciat el partit, que situa Espanya entre les vuit millors del món.

L’inici del partit no ha estat gens còmode per a la selecció espanyola. L’Índia ha tingut una molt bona posta en escena, amb un joc dominador i major presència ofensiva. Però no ha traduït aquestes sensacions en oportunitats de gol, en bona mesura per la òptima condició defensiva del conjunt espanyol, molt sòlid en aquest sentit.

En el minut 9, Espanya ha mostrat la seva cara més perillosa en la seva primera acció d’atac. Una contra molt ben conduïda per Sara Barrios que Bea Pérez ha estat a punt de rematar a gol. El conjunt d’Adrian Lock, amb un registre diferent a l’habitual, s’ha anat apropant més a l’àrea rival i Maria López, en un penal córner, ha topat amb la portera índia. En el darrer segon, una rematada creuada de Gigi Oliva ha estat a punt de significar el primer gol.

Una espectacular acció de Gigi Oliva en el partit / Nebridi Aróztegui

En un escenari de major equilibri, el matx ha estat molt obert en el segon període. En els instants inicials, Savita, la portera índia, ha tornat a aparèixer per impedir el gol espanyol en un nou penal córner en el qual ha protagonitzat tres aturades seguides de molt mèrit, les dues primeres de María Lóperz i la tercera de Begoña García.

El partit semblava situar-se en un escenari més favorable per a Espanya. Però poc a poc l’Índia ha anat mostrant un major perill en les seves accions ofensives. Però en aquesta fase de partit ha aparegut la portera espanyola, Melanie García, que ha estat determinant. Primer aturant una rematada de Katariya, i després en un penal córner que ha rebutjat de forma brillant. Les índies han tornat a generar una situació de molt perill en el minut 26, en una rematada de Katariya que ha sortit fora per poc. Espanya ha sabut patir, ha defensat amb criteri i ha mantingut l’empat fins al descans.

La gestió del joc en el tercer període ha estat més prudent per part dels dos equips, coneixedors del risc de rebre un gol. Espanya ha acumulat més minuts de possessió, ja en un escenari de partit molt més favorable, davant un rival més conservador en aquest tram. Una rematada de Lucía Jiménez que no ha trobat porteria i una posterior acció ofensiva que no ha culminat Begoña García han estat les millors ocasions espanyoles.

El quart període ha començat amb una bona ocasió de Sara Barrios als 15 segons. I en el minut 48 ha estat Lucía Jiménez qui ha protagonitzat una gran acció individual que ha aturat la portera. Espanya ha estat ambiciosa en el tram final de l’encontre. Fins que en el minut 56 ha arribat la jugada definitiva del partit que ha premiat l’ambició de les locals. Una magnífica contra d’Espanya, conduïda a la part final per Clara Ycart i culminada per Marta Segú que ha fet embogir l’Estadi Olímpic i l’ha convertit en una gran festa en un final agònic amb una selecció espanyola que ha acabat amb nou jugadores en els darrers instants.

FITXA TÈCNICA

Espanya. M. García, L. Barrios, S. Barrios, L. Jiménez, M, López, B. Iglesias, C. Mejías, X. Giné, B. Pérez, G. Oliva. A. Torres-Quevedo, , equip inicial, M. Segú, C. Amundson, M. García, C. Ycart, B. García, L. Vidosa, J. Martínez.

Índia. Savita, N. Kaur, G. Kaur, Katariya, Udita, Lalremsiami, N. Kaur, Pukhrambam, Tete, Neha, equip inicial, Monika, Sonika, Devi, Pradhan, Nisha, Jyoti, Kharibam.

Àrbitres. Amber Church (Nova Zelanda) i Sarah Wilson (Escòcia).

Gol. 1-0, minut 56, Marta Segú.

FOTOS | Espanya a quarts de final del mundial al derrotar a l’Índia

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top